Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

S’ultima l’organització i desinfecció d’espais al Sant Jordi per acollir el concert pilot de Love of Lesbian

ACN Barcelona.-El Palau Sant Jordi viu aquest divendres les darreres tasques per netejar i desinfectar el recinte que acollirà, aquest dissabte, els 5.000 assistents al concert pilot a nivell europeu, […]

Agències 26/03/2021

ACN Barcelona.-El Palau Sant Jordi viu aquest divendres les darreres tasques per netejar i desinfectar el recinte que acollirà, aquest dissabte, els 5.000 assistents al concert pilot a nivell europeu, protagonitzat per Love of Lesbian. Es tracta de la primera actuació multitudinària i amb el públic dret a Catalunya des de l’inici de la pandèmia, en un acte promogut pels festivals i acompanyat per un estudi de l’Hospital Germans Trias i Pujol. La pista del Sant Jordi estarà sectorialitzada en quatre espais i s’evitaran les aglomeracions a l’entrada i a la sortida. Els assistents hauran de portar mascareta ffp2, malgrat que podran consumir. El resultat de l’actuació contribuirà a determinar el futur dels festivals d’estiu.

A diferència de l’experiència de la Sala Apolo del desembre, el concert del Sant Jordi no es considera un assaig clínic sinó un esdeveniment “comercial” basat en la confiança que va generar aquella prova. Per això, els assistents ara no són voluntaris sinó espectadors amb entrada als quals no es farà un seguiment ni noves proves després del concert. Els organitzadors, però, sí que demanaran autorització per rastrejar a través del sistema púbic de salut quants dels assistents acaben sent positius en dies posteriors, per comparar-ho amb la incidència global del virus. Quant a les conseqüències d’aquest concert per a l’activitat dels festivals de música estivals i les sales, els organitzadors s’han mostrat cauts. “Aquest no és el model definitiu, i segurament d’aquí a l’estiu ens tocarà fer més proves. Però treballem amb la idea de recuperar activitat de cara l’estiu, entenent la diversitat de festivals existents”, va exposar durant la presentació Jordi Herreruela, del Festival Cruïlla.El concert i tot el que l’envolta tindrà un cost de 200.000 euros, dels quals entre 80.000 i 90.000 euros es finançaran amb la venda d’entrada. La resta, és la inversió a fons perdut que fan els festivals i entitats participants en la iniciativa.Neteja dels 4.500 metres quadrats del Sant JordiEl Palau Sant Jordi té una superfície de 4.500 metres quadrats, que es netejarà durant el procés de muntatge, abans i durant el concert, i al final. Segons l’empresa responsable de la desinfecció, Ndavant, el recinte s’ha separat en set zones. El dia del concert, es destinarà un equip de professionals a cada zona que s’encarregarà de la desinfecció dels lavabos i de tots els espais de contacte de les persones assistents, com ara les baranes o els poms de les portes, entre d’altres. Totes els treballadors també s’han fet proves d’antígens els dies de treball, que es repetiran el mateix dia del concert. Les tasques de neteja han comptat amb el robot Xenex, un sistema de llum polsada ultraviolada tipus C que, segons l’empresa, en menys de dos minuts i de manera sostenible, elimina el rastre de la covid-19. És el sistema que s’utilitza per a una desena d’hospitals catalans, com l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron o l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi.