Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Solsona engega una campanya per incentivar les compres al comerç local no essencial

ACN Solsona.-L’Ajuntament de Solsona i l’Agència de Desenvolupament Local han ideat una campanya per reactivar el comerç local no essencial. Entre el 15 d’abril i el 30 de juny, es […]

Avatar
Agències 24/03/2021

ACN Solsona.-L’Ajuntament de Solsona i l’Agència de Desenvolupament Local han ideat una campanya per reactivar el comerç local no essencial. Entre el 15 d’abril i el 30 de juny, es posaran a la venda 5.000 paquets de cinc vals de compra de 10 euros cadascun al preu de quatre per bescanviar exclusivament als establiments solsonins adherits a la campanya. L’objectiu de la iniciativa, que porta per lema ‘Jo compro a Solsona’, és que a partir d’una aportació municipal de 50.000 euros per incentivar el consum, se n’arribin a injectar 250.000 per al conjunt dels negocis participants. S’adreça al comerç de proximitat no essencial, el més perjudicat per la crisi de la COVID-19, segons explica l’Ajuntament de Solsona.

Podran accedir a la campanya totes les persones majors d’edat empadronades a Solsona amb l’adquisició mínima i màxima de cinc vals de compra, que s’anomenaran ‘quartos’. Cada ‘quarto’ serà nominal, estarà associat a un DNI i tindrà un codi únic que els establiments desactivaran en el moment que es bescanviï per un producte o servei. Aquesta iniciativa, que s’emmiralla en accions similars desplegades amb èxit a ciutats com Reus i Manacor, sorgeix de la voluntat de subvencionar el comerç més directament afectat per les restriccions derivades de la pandèmia. Així mateix, “es vol fomentar l’hàbit de consumir al comerç de proximitat entre aquells ciutadans que no hi estan acostumats”, destaca el regidor de Desenvolupament Local, Ramon Montaner, que es refereix, entre d’altres, a persones que solen comprar per internet. Aquesta campanya està pensada per a comerços, centres d’estètica i perruqueries, bars i restaurants, serveis professionals (centres de fisioteràpia, ioga i salut, autoescoles, artesania i altres serveis similars), educatius i turístics o altres d’anàlegs amb una superfície comercial inferior als 400 metres quadrats. Una vegada adquirits, els vals no es podran retornar ni canviar novament a euros i hi haurà temps fins al 30 de juny per bescanviar-los.