Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Sánchez Llibre es mostra a favor de l’augment del SMI però assegura que “ara no és el moment oportú”

ACN Barcelona.-El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, s’ha mostrat favorable aquest dimecres a incrementar el Salari Mínim Interprofessional (SMI) però ha afirmat que “ara no és el […]

Avatar
Agències 08/09/2021

ACN Barcelona.-El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, s’ha mostrat favorable aquest dimecres a incrementar el Salari Mínim Interprofessional (SMI) però ha afirmat que “ara no és el moment oportú”. “És una qüestió pactada amb els agents socials a la mesa de diàleg, hi havia la decisió presa que parlaríem de l’SMI quan hagi passat la crisi econòmica”, ha argumentat el president de la patronal en una entrevista al programa ‘Planta Baixa’ de TV3. En aquest sentit, ha augurat que si s’apliqués ara un increment ara podria comportar “conseqüències negatives” per a l’economia espanyola i catalana com la destrucció d’ocupació en sectors com el comerç, l’hostaleria, el servei domèstic i el sector agrari”.

“S’han de fer bé les coses. El govern central ha de plantejar un acord per del SMI i de les condicions econòmiques en general quan toqui i el moment és el 202, tal com va plantejar Nadia Calviño”, ha continuat Josep Sánchez Llibre. El president de la patronal ha subratllat que Foment va ser la primera organització empresarial en mostrar-se a favor de l’augment del Salari Mínim Interprofessional al 2019, quan aleshores va pujar un 30%. En aquest sentit, ha recordat que la patronal ha presentat u document als governs català, espanyol i europeu per a la posada en marxa d’un nu contracte social i que els salaris tinguin més poder adquisitiu que fins ara.Sobre l’encariment del preu de la llum, Sánchez Llibre ha tornat a demanar una rebaixa de l’IVA, fins al 5%, en línia amb altres països com Itàlia, i la supressió de l’impost sobre la generació elèctrica. El president de la patronal ha subratllat que l’increment del preu de l’electricitat també perjudica la indústria i ha emplaçat el govern a “posar-se les piles” perquè no “repercuteixi negativament a consumidors finals i als més vulnerables.