Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

Sánchez espera el suport dels agents socials a la reforma de pensions i diu que “compleix” les exigències de Brussel·les

ACN Barcelona – El president espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat que la reforma de pensions que el Ministeri de Seguretat Social presentarà als sindicats i patronals aquest divendres “compleix les […]

Agències 10/03/2023

ACN Barcelona – El president espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat que la reforma de pensions que el Ministeri de Seguretat Social presentarà als sindicats i patronals aquest divendres “compleix les fites i els objectius” marcats per Brussel·les per obtenir els fons europeus. En una visita al Barcelona Supercomputing Center, el cap de l’executiu ha assegurat que els canvis proposats donaran “seguretat i estabilitat” a les jubilacions “presents i futures”. Sánchez ha insistit que la proposta del govern “garantirà el poder adquisitiu dels pensionistes, reforçarà l’equitat del sistema i garantirà la sostenibilitat del sistema públic les properes dècades”.

A més, ha insistit que complir els objectius marcats per Brussel·les permet els “desemborsos” que fan possible que materialitzi inversions per tota la indústria, com ara la de la supercomputació. Sánchez ha fet aquestes declaracions en una visita a les instal·lacions dels superordinadors Marenostrum 4 i 5, que “posicionen Espanya, Catalunya i Barcelona com a líder europeu en supercomputació”, ha destacat.

En aquest sentit, ha insistit que el seu govern aposta per convertir Barcelona en “la veritable capital científica” d’Europa amb 13.000 projectes finançats pel Ministeri de Ciència i Innovació a Catalunya des del 2018. Totes aquestes iniciatives tindrien un valor econòmic superior als 2.500 milions d’euros. Sánchez ha assenyalat que es tracta d’un increment del 60% en comparació amb el període entre 2012 i 2017, quan governava el Partit Popular a la Moncloa, uns anys que ha titllat de “dècada perduda”.

Han acompanyat al president espanyol la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, el conseller d’Investigació i Universitats Joaquim Nadal i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugenia Gay.

D’altra banda, el mandatari espanyol ha aprofitat la visita per anunciar la contractació de 1.500 treballadors per part de l’empresa pública Navantia a Ferrol, Cadis i Cartagena per impulsar la indústria naval.