Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Sánchez acusa el PP “d’insubmissió constitucional” per un bloqueig del CGPJ que “danya la democràcia”

ACN Madrid.-El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha acusat el PP de manca de “sentit d’Estat” i “d’insubmissió constitucional” per mantenir el bloqueig a la renovació del Consell General […]

Avatar
Agències 08/09/2021

ACN Madrid.-El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha acusat el PP de manca de “sentit d’Estat” i “d’insubmissió constitucional” per mantenir el bloqueig a la renovació del Consell General del Poder Judicials (CGPJ), que porta més de 1.000 dies en funcions. “Són 1.000 dies en què el PP se situa fora de la Constitució”, i malgrat que “hi pot haver ciutadans que pensen que això no els afecta”, cal “alertar que el mal funcionament de les institucions es fonamenta per al desenvolupament correcte de la democràcia”. “Ningú es podria imaginar un poder executiu 1.000 dies en funcions, i passa el mateix amb el CGPJ, que no és sostenible que estigui en funcions perquè danya la democràcia”, ha dit.

Per això, aprofitant la reunió interparlamentària del PSOE al Congrés ha “exigit” al PP que “complexi la seva responsabilitat constitucional” perquè “la insubmissió constitucional en què està instal·lat el PP representa tot menys un mínim grau de sentit d’Estat”. “Per al PP la Constitució i les lleis és el que hem de complir tots menys ells quan estan a l’oposició”, ha dit.