Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Salut contracta 18 nous higienistes en centres d’atenció primària de Barcelona

ACN Barcelona – El Departament de Salut incorporarà 18 nous higienistes dentals en onze centres d’atenció primària (CAP) de Barcelona abans que acabi l’any, de manera que n’hi haurà un […]

Agències 20/12/2022

ACN Barcelona – El Departament de Salut incorporarà 18 nous higienistes dentals en onze centres d’atenció primària (CAP) de Barcelona abans que acabi l’any, de manera que n’hi haurà un total de 34 al sistema sanitari públic present a la ciutat. Aquesta contractació s’emmarca en el desplegament de la Llei 12/2020 de l’atenció pública de la salut bucodental que la conselleria i l’Ajuntament de Barcelona van pactar a la ciutat. Aquest desplegament suposarà una inversió anual d’uns 2,58 milions euros (MEUR) per a l’atenció a les persones vulnerables. També es creen quatre punts d’atenció odontopediàtrica. Segons l’última Enquesta de Salut de Barcelona, el 10% de la població que voldria anar al dentista no ho pot fer per motius econòmics.

Els CAP que han incorporat algun dels 34 higienistes són el Maragall, Ciutat Meridiana, Manso, La Pau, Raval Nord, Roquetes, El Carmel, La Mina, Turó-Sant Rafael-Guineueta, Horta i La Marina. A més, s’han creat quatre punts d’atenció odontopediàtrica al Centre d’Atenció Pediàtrica Integral Barcelona Esquerra (CAPIBE), al CAP Casernes, al CAP Maragall i al CAP Ramon Turró i CAP Casc Antic, que cobreixen les quatre AIS. La contractació dels 34 higienistes té un pressupost d’1,37 MEUR i l’atenció odontopediàtrica arriba als 400.000 euros.

L’acord entre la Generalitat i l’Ajuntament també preveu que Salut destini 815.000 euros anuals als quatre serveis odontològics municipals per a persones vulnerables que hi ha a la ciutat i que van començar a desplegar-se el 2018.