Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Podem Catalunya insta el Govern a “plantar-se” davant la proposta d’Aena d’ampliació de l’aeroport

ACN Barcelona.-El portaveu de Podem Catalunya, Lucas Ferro, ha reclamat al Govern que es “planti” davant la proposta d’Aena per l’ampliació de l’Aeroport del Prat i plantegi un pla de […]

Avatar
Agències 06/09/2021

ACN Barcelona.-El portaveu de Podem Catalunya, Lucas Ferro, ha reclamat al Govern que es “planti” davant la proposta d’Aena per l’ampliació de l’Aeroport del Prat i plantegi un pla de recuperació “just”, “sostenible” i amb inversions “diferents” pel futur del país. En roda de premsa, Ferro ha assegurat que hi ha hagut “mala fe” en el Govern perquè han provat de “tancar el debat” sobre l’ampliació a “corre cuita” i “sense generar excessiu soroll mediàtic” malgrat “no tenir” informes mediambientals sobre la taula. Ha posat d’exemple que el Govern parlés d’un projecte “verd” que respectaria La Ricarda i la xifra d’inversions que es va anunciar en un principi. “És moment d’aturar la pilota i exigir posicionaments clars al Govern i a ERC”, ha destacat.

Durant la roda de premsa Ferro ha lamentat que hi hagi partits que vulguin aprofitar l’ampliació de l’aeroport per “reconstruir aliances” político-empresarials deixant de banda les solucions “justes” per la ciutadania. Ha considerat que el projecte d’ampliació de la infraestructura aeroportuària va néixer com un “manifest de la patronal que s’ha imposat sense tenir uns informes mediambientals que l’avalin”. “Com una estratègia de lobbistes que volen pressionar les administracions”, ha detallat. Ferro ha celebrat que l’opinió pública “sigui contrària” al projecte i ha recordat que les administracions van “mentir” sobre la conservació de la Ricarda, de l’impacte mediambiental i econòmic així com les inversions. “L’ampliació tal com es planteja va contra els objectius climàtics d’increment de les emissions de CO2 i de preservació de la biodiversitat”, ha alertat.El també diputat i coportaveu d’En Comú Podem ha explicat que actualment estan en discussió la gestió dels fons europeus i les futures inversions que s’han de fer a Catalunya. Ha apostat perquè aquestes inversions es facin amb un previ debat “honest” sobre la recuperació del país. El diputat ha demanat la compareixença del president de la Generalitat, Pere Aragonès, al Parlament per “clarificar” la posició del Govern sobre el futur en les infraestructures i l’aeroport. També ha parlat d’altres projectes que, al seu entendre, no respecten els objectius climàtics com el Barcelona World o altres iniciatives urbanístiques que es plantegen al territori. Per tot plegat, ha subratllat que la Generalitat ha de construir una “resposta integral” per a tot el territori. Ha recordat que l’Ebre no pot “assumir la degradació” i que cal impulsar polítiques de “mitigació” del canvi climàtic. D’altra banda, sobre la taula de diàleg prevista per la setmana que ve, Ferro ha insistit que el diàleg és bàsic per poder abordar la legislatura i que cal que el curs polític “avanci”. Ha tret importància de la presència o no del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la reunió i n’ha prioritzat fer “avançar l’espai”. Ha assegurat que Podem Catalunya no vol que la taula de diàleg sigui “una foto” on no s’avanci.