Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

PIMEC nomena Josep Ginesta secretari general de la patronal

ACN Barcelona.-El comitè executiu de PIMEC ha aprovat el nomenament de Josep Ginesta com a secretari general de la patronal. “És una persona amb una alta trajectòria en l’àmbit laboral, […]

Avatar
Agències 23/03/2021

ACN Barcelona.-El comitè executiu de PIMEC ha aprovat el nomenament de Josep Ginesta com a secretari general de la patronal. “És una persona amb una alta trajectòria en l’àmbit laboral, representatiu i institucional i compta amb tot el coneixement i la capacitat per poder portar a terme la part que reforcem per dedicar al diàleg social i la representativitat”, ha assegurat el president de la confederació, Antoni Cañete, en declaracions a l’ACN. Cañete ha defensat una “reestructuració interna” en línia amb el “nou model de governança” proposat a les eleccions. En aquest sentit, PIMEC ha creat la figura del director gerent, que ocuparà David Giménez, i ha nomenat Jacint Soler com a cap de gabinet i relacions exteriors.

L’exsecretari general de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i fins ara director de l’Àrea de Treball de PIMEC, Josep Ginesta, serà el pròxim secretari general de la confederació. Ginesta substituirà en el càrrec Antoni Cañete, escollit president de PIMEC a finals de febrer. “Josep Ginesta és un expert i coneixedor del món laboral i les relacions institucionals. En una entitat on l’espina dorsal són les relacions laborals i l’àmbit de representació i participació en el diàleg social, Ginesta acumula una gran experiència”, ha assegurat Cañete. El president de la patronal ha proposat el nomenament del fins ara director de l’Àrea de Treball de PIMEC, ratificat en el primer comitè executiu de la patronal després de les eleccions. L’entitat també ha creat la figura del director gerent, que ocuparà el fins ara director executiu de la patronal, David Giménez. “PIMEC és l’entitat institucional i representativa empresarial més gran de tot Espanya. Per poder donar una cobertura operativa i executiva a la casa, aquesta figura també tindrà una responsabilitat específica dins l’organigrama”, ha explicat el president de l’entitat. Jacint Soler, fins ara director de Relacions Institucionals de PIMEC, ocuparà el càrrec de cap de cabinet i relacions exteriors de la patronal. “És doctor en economia i té una àmplia trajectòria en l’àmbit representatiu i participatiu”, ha manifestat Cañete. El president de PIMEC ha defensat una “reestructuració interna” de la patronal en línia amb el “canvi en el model de governança”. En aquest sentit, la patronal ha ampliat el comitè executiu per poder tractar els temes proposats en la candidatura de Cañete a les eleccions. Així, la confederació ha incorporat set figures per tractar els temes recollits en el programa, com la logística i les infraestructures, la compra pública i serveis, la transformació del comerç o l’àmbit sociosanitari, entre altres. Aquestes persones participen de forma altruista en l’òrgan de govern de la patronal. En paral·lel, Cañete ha assegurat que la confederació ha incorporat una nova estructura que donarà “sentit” per poder governar la “part operativa”. Així, els recentment nomenats Josep Ginesta, David Giménez i Jacint Soler formaran part de l’estructura interna de la patronal i portaran a terme la gestió del “dia a dia”.