Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

PIMEC exigeix “responsabilitat” al Govern i l’Estat per “no perdre la inversió” a l’aeroport

ACN Barcelona.-El president de PIMEC, Antoni Cañete, ha reclamat al Govern i a l’executiu espanyol “responsabilitat” per trobar una solució que permeti mantenir la inversió prevista de 1.700 milions d’euros […]

Avatar
Agències 08/09/2021

ACN Barcelona.-El president de PIMEC, Antoni Cañete, ha reclamat al Govern i a l’executiu espanyol “responsabilitat” per trobar una solució que permeti mantenir la inversió prevista de 1.700 milions d’euros per a ampliar l’aeroport del Prat. Segons Cañete, cal “consens i diàleg per no perdre la inversió en infraestructures i per tenir un ‘hub’ internacional”. “Seria un gran problema per al país no tenir un aeroport que permeti la connectivitat”, ha advertit el president de la patronal de les petites i mitjanes empreses. “Exigim una solució”, ha insistit després que s’hagi trencat el pacte entre Govern i Estat.

Davant del nou escenari, la patronal ha demanat una reunió “urgent” amb els governs i els agents socials per “buscar una nova via” que permeti ampliar una infraestructura “tan necessària per a la competitivitat del país”. Cañete ha recordat, en aquest sentit, que l’aeroport és “un dels principals motors de competitivitat, ocupació i futur de Barcelona, Catalunya, Espanya i tota la regió euromediterrània”. “No podem renunciar al progrés que ens aporten les infraestructures públiques i privades, vitals per al país i per al seu desenvolupament”, ha insistit Cañete. Per això ha demanat “construir els consensos necessaris” per tirar endavant la inversió “avantposant l’interès general del país i del conjunt dels seus ciutadans”.