Edició 2046

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de març del 2024
Edició 2046

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de març del 2024

Patronal i sindicats acorden una millora salarial pel conveni col·lectiu d’acció social del 13% de mitjana fins el 2024

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Patronal i sindicats han acordat una millora salarial pel conveni col·lectiu d’acció social de més del 13% de mitjana fins l’any 2024. La Confederació, CCOO i UGT de Catalunya han arribat a un acord parcial que inclou l’actualització de les taules salarials del 2022, 2023 i 2024, una nova classificació professional i una previsió d’evolució de la massa salarial del conveni pels anys 2025 i 2026. L’acord arriba després d’anys de congelació salarial derivada de la manca de millores en el finançament estructural de les administracions en els serveis públics, i permetrà fer un “pas endavant” cap a l’equiparació salarial amb la funció pública.

El conveni col·lectiu d’acció social regula el marc de relacions laborals de serveis tan diversos com els centres residencials d’acció educativa, els serveis especialitzats d’atenció diürna adreçats a infants i adolescents en situació de vulnerabilitat, els serveis d’atenció a dones i els seus fills que pateixen violència masclista o els serveis d’inserció laboral i millora de la ocupabilitat de col·lectius en risc d’exclusió, entre d’altres. 

Publicitat

En matèria salarial, l’acord suposa un increment mitjà superior al 13% fins l’any 2024,  amb pujades mitjanes de més del 15% en el cicle general i de més del 8% en el cicle continuat. Les noves taules salarials s’acompanyen d’una nova classificació professional i també d’una  previsió d’evolució de costos laborals pels anys 2025 i 2026 amb l’objectiu que els òrgans de contractació puguin preveure en els escandalls de costos dels serveis, ja des d’ara, que per a l’any 2025, i també pel 2026, la massa salarial mitja del conveni incrementi, com a mínim, el 5% cada any. 

Les parts han valorat positivament l’acord parcial, que impactarà sobre més de 20.000 professionals del sector. Tot i això, també han recordat que caldrà seguir negociant altres elements, així com reclamar conjuntament a les administracions públiques una millora del finançament dels serveis que permeti, no només cobrir els compromisos de l’acord, sinó també arribar a l’objectiu de l’equiparació amb la funció pública tant aviat com sigui possible. 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió