Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Pares de l’escola Turó del Drac de Canet recullen firmes contra la imposició judicial del 25% de classes en castellà

ACN Canet de Mar.-Pares de l’escola Turó del Drac de Canet de Mar han iniciat una campanya de recollida de signatures contra la imposició del Tribunal Superior de Justícia de […]

Agències 03/12/2021

ACN Canet de Mar.-Pares de l’escola Turó del Drac de Canet de Mar han iniciat una campanya de recollida de signatures contra la imposició del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d’impartir el 25% de les classes d’un grup de P5 en castellà. Els pares d’un alumne d’aquest grup han demanat que s’imparteixin en aquesta llengua la meitat de les hores lectives, i mentre el tribunal resol la qüestió ha ordenat com a mesura cautelar el 25% esmentat. Al document de recollida de signatures, titulat ‘En defensa de la immersió lingüística’, els signants exposen el “desacord” amb aquestes mesures cautelars i la “voluntat” que autoritats i administracions competents “mantinguin plenament” la immersió i “el model d’escola catalana”.

La recollida de signatures ha començat aquest divendres a la tarda, a la sortida de l’escola, i de moment se n’han recollit unes 160. A banda han penjat pancartes davant del centre educatiu en què es poden llegir lemes com ‘La llengua no es toca’.La mesura cautelar dictada pel TSJC ha d’entrar en vigor el 9 de desembre. Estableix que es faran en castellà tres de les cinc tardes de la setmana i dues hores més en horari de matí la resta de dies. Les famílies mobilitzades davant del que consideren una “vulneració” del model lingüístic han rebut també el suport de l’Ajuntament de Canet de Mar, que veu la mesura com un “atac” a l’escola catalana.