Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Obliguen a la discoteca Aire Chicas de Barcelona a tancar sis mesos per quadruplicar l’aforament permès

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona ha obligat a tancar de forma temporal la discoteca Aire Chicas, situada al carrer Diputació de Barcelona. Durant sis mesos el local no podrà […]

Agències 17/02/2023

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona ha obligat a tancar de forma temporal la discoteca Aire Chicas, situada al carrer Diputació de Barcelona. Durant sis mesos el local no podrà obrir les seves portes al públic després de ser sancionat per la Guàrdia Urbana. Els fets es van produir el passat el cap de setmana passat, al voltant de les quatre de la matinada. El telèfon d’emergències 112 va rebre una trucada provinent d’una persona des de l’interior del local. La policia es va personar al lloc i va comprovar com el controlador de l’entrada havia calculat l’entrada de 572 persones. Davant el greu risc que comporta per a la seguretat de les persones i per preservar la seva integritat física van desallotjar la sala.

Un cop la resolució del procediment sancionador ha esdevingut ferma en via administrativa s’ha fixat el precinte com a sanció. Aquest serà de 181 dies de tancament per excedir l’aforament permès.

A través d’un comunicat, la direcció de la discoteca ha lamentat el tancament, lamentant “no haver pogut tenir opció a presentar al·legats” i avisats “en un termini de 48 hores”. “ Com a conseqüència d’una malintencionada gestió burocràtica per part de la propietat del local i l’administració pública local, ens veiem obligats a interrompre la nostra activitat a la Sala Aire de forma immediata”, ha assenyalat.

“Malgrat els nostres esforços per aconseguir un oci segur per totes, la icònica sala del carrer Diputació estarà tancada temporalment per decisió de l’administració, limitant així l’accés de l’oferta en oci LGTBI+ a Barcelona” ha afegit.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha respost al comunicat assegurant que Barcelona és una ciutat “orgullosament diversa” i que els encanta “que hi hagi locals d’oci vinculats a la comunitat LGTBI”, però “com tots els locals cal assegurar-se que els espais d’oci compleixin amb totes les garanties de seguretat”.

“Tant de bo pugueu posar-vos d’acord amb el titular de la llicència per regularitzar la situació i reprendre com més aviat millor l’activitat complint amb la normativa”, ha conclòs.