Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Mossos no descarta cap hipòtesi en el cas de les bessones, tampoc la d’assetjament per motius transfòbics o racistes

ACN Sallent – Els Mossos mantenen totes les línies d’investigació obertes en el cas de les bessones de Sallent. No descarten cap hipòtesi, tampoc la de l’assetjament per motius transfòbics […]

Agències 23/02/2023

ACN Sallent – Els Mossos mantenen totes les línies d’investigació obertes en el cas de les bessones de Sallent. No descarten cap hipòtesi, tampoc la de l’assetjament per motius transfòbics i racistes. La policia centra la investigació en l’entorn familiar i d’amistats per determinar els motius del suïcidi. També estudia les xarxes socials de les joves i els seus telèfons mòbils. Educació diu que no es va detectar cap problema de ‘bullying’. Les dues nenes, de 12 anys, rebien ajuda psicològica per la seva situació familiar i social a l’institut, i des del centre de salut mental i juvenil de la Generalitat. La família de les bessones també rebia seguiment dels Serveis Socials. La germana que va sobreviure continua a l’hospital.

El succés va passar aquest dimarts a la tarda a l’habitatge familiar quan les dues noies de 12 anys van saltar pel balcó des d’un tercer pis. En el moment dels fets hi havia el pare al domicili. En el lloc, es van trobar dues cartes escrites per elles i dues cadires que haurien utilitzat per enfilar-se. Des del principi, els Mossos van descartar indicis de criminalitat en el cas. Les nenes rebien ajuda de psicòlegs a l’institut i també a fora, però això no havia fet saltar les alarmes. La família, procedent de l’Argentina, ja feia dos o tres anys que s’havia instal·lat a Sallent. Des de serveis socials també se’ls estava fent seguiment.

A més d’aquestes dues filles, tenen també un fill més petit. L’Equip d’Atenció Primària ja va activar el mateix dimarts el protocol per donar suport psicològic als companys i professionals de l’institut. Els Serveis Territorials del Departament d’Educació han mantingut una reunió i s’han posat a disposició del centre per gestionar de la millor manera els fets.

El cas està sota investigació judicial i no es confirma de moment cap hipòtesi, però Educació i el centre no contemplen a hores d’ara la hipòtesi del ‘bullying’ a partir de la informació recollida en les últimes hores. L’Ajuntament també ho descarta a hores d’ara.

Les alumnes rebien atenció psicològica al centre i seguiment especial per part d’una orientadora per la seva situació familiar i social. També estaven sent ateses i rebien seguiment per part dels serveis socials de l’Ajuntament. Una d’elles havia estat derivada als serveis de salut mental (CESMIJ). En declaracions als mitjans, un jove que ha assegurat ser familiar de la víctima ha dit que les noies patien ‘bullying’ per ser argentines, extrem que des del centre i Educació neguen. 

<em>Les persones que tinguin pensaments suïcides poden trobar suport i ajuda en els telèfons 061 i 024.</em>