Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Moren per coronavirus 8 usuaris de la Llar de Sant Josep de Lleida i 27 més estan aïllats

ACN Lleida.-Vuit usuaris de la Llar de Sant Josep de Lleida han mort per coronavirus els últims dies. Són sis dones i dos homes. 27 usuaris més estan aïllats a […]

Avatar
Agències 31/03/2020

ACN Lleida.-Vuit usuaris de la Llar de Sant Josep de Lleida han mort per coronavirus els últims dies. Són sis dones i dos homes. 27 usuaris més estan aïllats a la residència, 20 dels quals han donat positiu en covid-19 i els altres 7, amb símptomes, esperen els resultats de la prova. Així ho han confirmat a l’ACN tant fonts del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies com el responsable de la Generalitat a la UGT de Lleida, Xavier Pifarré, que ha afegit que vuit treballadors del centre també estan contagiats. Sis d’ells estan aïllats a casa, un altre hospitalitzat i l’altre, que era el metge del centre, ja ha estat donat d’alta.

(En aquesta actualització es donen dades sobre el material de protecció que s’ha lliurat a la residència)Antonio Ordóñez, d’UGT Lleida, reclama que arribin més mesures de protecció pels treballadors de les residències ja que no en tenen i treballen amb el principal grup de risc; la gent gran. Recorda, a més, que els edificis residencials no estan preparats com les instal·lacions sanitàries i que els treballadors, que estan treballant de manera “exemplar”, estan “preocupats”.Mentre, des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies han informat que s’ha lliurat al centre 780 màscares FFP2, 468 mascaretes, 400 guants, 39 ulleres i 156 bates.