Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Montero, sobre la possibilitat d’endurir les mesures: “Cal tenir previst qualsevol escenari”

ACN Madrid .-La portaveu del govern espanyol, Maria Jesús Montero, assegura que les mesures de confinament establertes per l’estat d’alarma no s’han modificat però admet que “cal tenir previst qualsevol […]

Avatar
Agències 27/03/2020

ACN Madrid .-La portaveu del govern espanyol, Maria Jesús Montero, assegura que les mesures de confinament establertes per l’estat d’alarma no s’han modificat però admet que “cal tenir previst qualsevol escenari que les autoritats sanitàries ens puguin plantejar”. Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Montero ha dit també que tots els ministres treballen de manera “anticipada” en “altres línies” que es podrien plantejar. “En el moment que s’aprovi cada mesura, s’anunciarà”, ha afegit. Montero ha insistit que les restriccions imposades a Espanya són de les més “dràstiques d’Europa” i ha afirmat que el govern “fa un anàlisi de les actuacions d’altres països”.

“El més important ara per ara és aplicar amb rigor les que s’estan aplicant”, ha dit, tot afegint que això permetrà “guanyar temps per al sistema sanitari”.Montero ha insistit durant la seva intervenció que tots els ministeris estan “a disposició” del que determinin els experts sanitaris i que això implica que cadascun treballi “en els escenaris que diguin les autoritats en qualsevol moment perquè les mesures puguin estar preparades per dictar-se al minut zero”. La portaveu del govern s’ha remès també a les paraules del president del govern espanyol, Pedro Sánchez: “És una situació dinàmica que respon a situacions diferents”. Per això, ha dit, estan “monitoritzant” les mesures i que, en funció del que diguin els experts, actuaran en “conseqüència”. Amb tot, ha dit que l’únic “tractament” que hi ha a hores d’ara “disponible” és “la disciplina dels ciutadans”. Per la seva banda, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha insistit que s’han adoptat les restriccions recomanades pels experts, ha dit que s’estan “complint” i que aquest és “l’únic camí per derrotar el virus”. “Estem en una avaluació diària però a data d’avui és necessari donar compliment a les que hi ha”, ha afegit.