Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Montero diu que els ‘homes de negre’ són “conscients” que la reforma penal no despenalitza cap tipus de malversació

ACN Madrid – La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, s’ha mostrat convençuda aquest dimarts que els membres la comissió de Control Pressupostari –formada per deu diputats del Parlament Europeu- que […]

Agències 21/02/2023

ACN Madrid – La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, s’ha mostrat convençuda aquest dimarts que els membres la comissió de Control Pressupostari –formada per deu diputats del Parlament Europeu- que visiten fins dimecres l’Estat per analitzar la gestió dels fons europeus “són conscients” que la reforma del Codi Penal sobre els delictes de malversació “en cap cas despenalitza cap supòsit de distracció o desviament de diners públics”. Preguntada per aquesta qüestió a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la ministra també ha recordat que els eurodiputats que conformen la comissió formen part de formacions polítiques, i que sigui quina sigui la seva opinió personal han d’actuar amb “respecte a la legislació” de l’Estat en aquesta matèria.

Montero ha fet aquestes manifestacions després de reunir-se amb la comissió, i un cop aquest dilluns alguns mitjans van publicar el suposat interès de la presidenta de la comissió, la popular Monika Hohlmeier, per la reforma del delicte de malversació.

Segons aquests mitjans, la presidenta dels anomenats ‘homes de negre’ hauria transmès preguntes sobre la qüestió a la vicepresidenta primera del govern espanyol, Nadia Calviño, durant una trobada aquest dilluns.

“Sempre hem explicat que les reformes que hem engegat permeten acomodar millor les penes que es demanen a la gravetat dels fets, i crec que la delegació és coneixedora que la situació és així, més enllà dels posicionaments polítics i de l’opinió de cadascun dels seus membres”, ha dit Montero en roda de premsa a la Moncloa.

L’agenda de la comissió també inclou fins dimecres trobades amb altres membres del govern i amb sindicats i empresaris per conèixer de primera mà com el desplegament dels fons europeus.

“Nosaltres hem mostrat la total disponibilitat a la col·laboració i a fer rendició de comptes”, ha dit Montero, perquè “som el primer país en execució dels fons” i “ens podem sentir satisfets”, ha conclòs Montero.