Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Mollerussa inicia el servei d’àpats a domicili per gent vulnerable

ACN Mollerussa.-L’Ajuntament de Mollerussa ha començat a servir els primers àpats a domicili a través del servei que s’ha activat per oferir una alternativa a aquelles persones que, per la […]

Avatar
Agències 31/03/2020

ACN Mollerussa.-L’Ajuntament de Mollerussa ha començat a servir els primers àpats a domicili a través del servei que s’ha activat per oferir una alternativa a aquelles persones que, per la crisi del coronavirus, tenen dificultats per poder cuinar o fins i tot sortir a comprar. El primer servei s’ha fet a un usuari que l’ha sol·licitat a través de telèfon únic del servei Ajude(M)ollerussa, que des de 14 de març ja ha atès prop de 200 trucades. El servei d’àpats es fa a través de la Fundació Residom, encarregada de cuinar seguint les pautes d’una dietista i tenint en compte les intoleràncies i les al·lèrgies que els mateixos usuaris refereixen.

La fundació és qui també porta el servei a domicili de la persona demandant, sempre seguint totes les mesures de seguretat i higiene establertes en prevenció de possibles contagis. El primer usuari que ha fet us del servei, en Joan Maqueda, ha explicat que el veu molt “útil” en la situació de confinament actual, ja que ell no es vol moure de casa i tampoc sap cuinar. D’aquesta manera, en Joan es garanteix un menú al dia sense necessitat de sortir al carrer.Planificar compres per evitar sortir cada dia per frenar el coronavirusEn roda de premsa telemàtica, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha insistit aquest dimarts en demanar a la ciutadania que surtin el mínim possible de casa per frenar l’expansió del coronavirus. Des que va començar la crisi i el confinament la Policia Local ha aixecat un total de 72 actes a persones que estaven pel carrer sense justificació. D’aquestes, algunes han acabat amb multes econòmiques, segons ha explicat l’alcalde, que ha reconegut que el fet de portar ja tres setmanes de confinament, fa que quedar-se a casa “costi molt més”. A la capital de Pla d’Urgell hi ha 22 persones que han donat positiu amb la covid-19 i 4 han mort. Així mateix, una persona ja ha rebut l’alta hospitalària.