Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Mi Capitán segueix fidel al “rock hedonista” en el seu tercer àlbum ‘Como ladrones sorprendidos’

ACN Barcelona – Torna Mi Capitán amb el seu tercer disc ‘Como ladrones sorprendidos’, fidel al “rock hedonista”, una obra més “divertida, immediata i no tan deliberada” com el segon […]

Agències 10/03/2023

ACN Barcelona – Torna Mi Capitán amb el seu tercer disc ‘Como ladrones sorprendidos’, fidel al “rock hedonista”, una obra més “divertida, immediata i no tan deliberada” com el segon àlbum de la banda ‘Un tiro por la salud del imperio’. El grup està format per Gonçal Planas, veu i guitarra, i components de Love of Lesbian, Sidonie, Standstill i Egon Soda com Julián Saldarriaga, Víctor Valiente, Dani Ferrer, Ricky Lavado, Ricky Falkner i Ferran Pontón. En declaracions a l’ACN, Planas explica que si fins ara la majoria de cançons i textos els creava i desenvolupava ell, ara es comparteix la composició i l’escriptura amb els altres components Julián Saldarriaga i Ferran Pontón.

El grup està format per Gonçal Planas (veu i guitarra), Julián Saldarriaga (guitarra), Víctor Valiente (guitarra), Dani Ferrer (teclats), Ricky Lavado (percusions), Ricky Falkner (bateria) i Ferran Pontón (baix).

Planas explica que la idea de ‘Como ladrones sorprendidos’ és continuar amb el procés que van iniciar l’any 2020 amb l’edició del primer single àlbum anomenat ‘Todo se pudre en el atardecer’. De fet, ja tenien una sèrie d’estratègies per editar el disc al maig del 2020, però unes setmanes després va aparèixer la pandèmia i ho va trastocar tot, declara. El 70% de les cançons del disc ja estaven fetes l’any 2020.

El cantant i guitarra assenyala que els valors, característiques i ingredients que conformen el rock que practica Mi Capitán hi ha “més diversió i hedonisme en l’obscuritat, les estètiques i les textures, que no pas en traslladar missatges o lletres que fotografiïn l’estat de l’autor en aquell moment”.

La banda va néixer amb unes expectatives nul·les, reconeix Planas. Eren un grup d’amics que formaven part de grups diferents i que es reunien dues vegades l’any i entre 2012 i 2013 va sorgir la inquietud de començar a fer cançons. El joc, que es poguessin canviar d’instruments i no repetir els rols ni les sonoritats de les seves bandes eren algunes de les màximes de Mi Capitán. “La idea era canviar les peces de lloc i permetre que això fos un joc i generar una banda de rock”. A poc a poc es van anar professionalitzant, van publicar ‘Es suave la voz’, que va ser un èxit i el disc ‘Drenad el Sena’ (Warner Music Spain), i van començar a tocar en festivals i van fer gira.

En el segon disc, ‘Un tiro por la salud del imperio’, ja tenien una voluntat diferent, reconeix. Van signar amb Warner i tot era “més ambiciós i deliberat, però no va acabar de sortir tan bé”, confessa. Al primer treball, recorda, tot era més innocent i va néixer de la falta de pretensió. En aquest sentit, explica que al tercer àlbum han tornat al primer disc, s’autoediten i van trencar relacions amb Warner. “No ens funcionava la roda de la industria i érem feliços treballant d’una forma similar a la del primer disc”.

Una de les grans diferències del tercer disc respecte els anteriors és que la banda canvia els mecanismes de funcionament i si fins ara la majoria de cançons i textos els creava i desenvolupava Planas, ara es comparteix la composició i l’escriptura dels textos amb els altres components Julián Saldarriaga i Ferran Pontón. “La idea és obrir la composició i l’edició de textos”. Això, assegura el cantant, ha fet que el disc “sigui més ric, més fresc i torni a l’esperit del primer disc, que tenia aquesta cosa fresca”, divertida i immediata i no tan deliberada com el segon. Amb això, assenyala, han fet “la banda sigui una banda i que no siguin sis persones acompanyant el Gonçal Planas i interpretant les seves cançons”, detalla.

<strong>Presentació</strong>

Pel que fa la presentació del disc, el grup Mi Capitán actuarà el 28 de març a la Textil de Barcelona i el 28 de maig a la sala Siroco de Madrid.