Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Més d’una vintena treballadors de TMB tenen coronavirus i 635 estan en quarantena amb símptomes

ACN Barcelona.-Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha informat que hi ha 22 treballadors confirmats de coronavirus a la seva plantilla, que representen un 0,27% del personal. A més, n’hi ha […]

Avatar
Agències 27/03/2020

ACN Barcelona.-Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha informat que hi ha 22 treballadors confirmats de coronavirus a la seva plantilla, que representen un 0,27% del personal. A més, n’hi ha 635 en quarantena, el 7,66% dels empleats, amb simptomatologia o amb contactes pròxims amb contagiats. Dels 8.000 treballadors de TMB, un 13,22% està al seu domicili per ser considerat grup de risc, ja sigui per què tenen historial de malalties cardíaques o respiratòries o per què són embarassades o lactants. L’empresa ha informat que ha fet un important desplegament tecnològic per facilitar el teletreball a 875 empleats. A causa del confinament el nombre de viatges en un dia feiner s’ha reduït un 91,5% de mitjana.

En finalitzar la segona setmana de confinament per limitar els contagis de covid-19, la demanda de les xarxes de metro i autobusos ha baixat el 90,5% i el 93,3% respectivament, segons dades provisionals d’aquest dijous. De mitjana s’estan fent un 91,5% de viatges menys dels que eren habituals en un dia feiner abans de l’emergència sanitària. La setmana passada el descens era del 89%, per tant el passatge s’ha reduït dos punts i mig en set dies.Paral·lelament, només circulen un 60% dels trens habituals a la xarxa de metro, amb pics del 65% a la franja de primera hora del matí. El servei d’autobusos també s’ha reduït i només funcionen el 45% dels habituals.De cara al cap de setmana només circularan el 50% dels metros i autobusos i ho faran amb intervals de pas que seran el doble dels habituals.Des de la setmana passada el metro funciona de 5 del matí a la mitjanit de dilluns a diumenge i el Barcelona Bus Turístic i el Telefèric estan suspesos fins a nou avís.