Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Més de la meitat de residències de gent gran a Barcelona, 162 de 260, tenen almenys un cas positiu de covid-19

ACN Barcelona.-Més de la meitat de residències a Barcelona, 162 de 260, tenen almenys un cas positiu de covid-19. Així ho ha anunciat aquest dimarts l’alcaldessa Ada Colau, que ha […]

Avatar
Agències 31/03/2020

ACN Barcelona.-Més de la meitat de residències a Barcelona, 162 de 260, tenen almenys un cas positiu de covid-19. Així ho ha anunciat aquest dimarts l’alcaldessa Ada Colau, que ha insistit que tot i que l’ajuntament està oferint el seu personal a la Generalitat cal “més musculatura i professionals” per part d’Afers Socials, que és qui en té la competència. En aquest sentit, ha demanat la “màxima implicació possible” del Govern per “protegir” les residències de gent gran, un dels col·lectius més vulnerables davant del coronavirus. Segons la regidora de Salut, Gemma Tarafa, l’Ajuntament ha posat a disposició “tots els equipaments” per “acompanyar” i poder derivar-hi avis dels centres en situació més crítica.

En qualsevol cas, segons ha matisat Tarafa, no hi ha cap cas positiu en cap de les quatre residències municipals de la ciutat i la “gran majoria” dels casos detectats són en centres de titularitat privada, que predominen a Barcelona.