Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

L’ONCE col·labora amb Educació perquè els 1.164 nous alumnes cecs de Catalunya tinguin continguts accessibles

ACN Barcelona.-L’ONCE col·labora amb el Departament d’Educació de la Generalitat i les editorials de material escolar perquè els 1.164 alumnes cecs, sordcecs o amb discapacitat visual greu que començaran curs […]

Avatar
Agències 08/09/2021

ACN Barcelona.-L’ONCE col·labora amb el Departament d’Educació de la Generalitat i les editorials de material escolar perquè els 1.164 alumnes cecs, sordcecs o amb discapacitat visual greu que començaran curs el dilluns vinent ho facin amb continguts accessibles. En concret, començaran el curs 924 alumnes cecs i amb discapacitat visual a Barcelona, 96 a Girona, 45 a Lleida i 99 a Tarragona. Tots ells s’incorporaran a les aules en centres ordinaris, seguint el currículum oficial, en un model d’educació inclusiva amb suport dels equips d’atenció, segons apunta l’ONCE en un comunicat. L’entitat considera que la pandèmia ha demostrat que la tecnologia accessible i usable és “absolutament necessària” per aquests estudiants.

La tasca del mestre de suport itinerant als centres educatius consisteix en donar pautes i metodologies d’intervenció a la vegada que es gestiona les necessitats de material adaptat que puguin necessitar els alumnes en les diferents etapes educatives.Per a cada nou curs, els serveis de producció bibliogràfica de l’ONCE treballen amb la finalitat que l’alumnat que utilitza el sistema de lectoescriptura Braille, pugui començar el curs amb el material curricular adaptat.