Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Lleida se suma al Dia Mundial del Teatre amb un vídeo on hi surten actors dels espectacles ajornats pel coronavirus

ACN Lleida.-L’Ajuntament de Lleida ha editat un vídeo per celebrar el Dia Mundial del Teatre, que es commemora aquest divendres. Enguany, l’encarregat d’escriure el Missatge 2020 ha estat l’autor del […]

Avatar
Agències 27/03/2020

ACN Lleida.-L’Ajuntament de Lleida ha editat un vídeo per celebrar el Dia Mundial del Teatre, que es commemora aquest divendres. Enguany, l’encarregat d’escriure el Missatge 2020 ha estat l’autor del Caixmir Shahid Nadeem (1947) i els actors dels primers espectacles ajornats per la crisi del coronavirus Cristina Garcia, de Campi Qui Pugui, Begonya Ferrer, de Zum-Zum Teatre; Quim Masferrer, intèrpret de Bona Gent, i Aida Oset, actriu de Teatre Nu, són els encarregats de llegir la traducció d’aquest text al català. Aquesta jornada es va establir al 1961 per l’Institut Internacional de Teatre de la Unesco, però no es va començar a celebrar fins l’any següent, dia de l’obertura de temporada del Teatre de les Nacions de 1962 a París.

El primer missatge del Dia Mundial de Teatre va ser escrit per Jean Cocteau aquell mateix 1962. Des de llavors, teatres, professionals i amants del teatre, universitats, acadèmies i escoles d’arreu del mon, s’han unit a les celebracions. Cada any, una figura reconeguda o compromesa en ànima i cor amb les arts escèniques, és convidat a compartir les seves reflexions i l’harmonia internacional sobre l’escenari. Aquesta cerimònia s’ha convertit en el Missatge del Dia Mundial de Teatre, traduït a més de 50 idiomes, llegit a milers d’espectadors arreu i imprès en centenars de diaris.