Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

L’Hospital Universitari de Vic comença a ajornar operacions no urgents

ACN Vic.-L’Hospital Universitari de Vic ha anunciat que l’alta incidència de la covid-19 han obligat el centre sanitari a començar a ajornar operacions no urgents a partir d’aquest divendres. En […]

Agències 17/12/2021

ACN Vic.-L’Hospital Universitari de Vic ha anunciat que l’alta incidència de la covid-19 han obligat el centre sanitari a començar a ajornar operacions no urgents a partir d’aquest divendres. En un comunicat, asseguren que fins ara s’havia pogut compaginar l’atenció a la covid amb la resta de l’activitat, “però l’elevat volum de pacients i la seva gravetat ha obligat a començar a ajornar una part de l’activitat programada”. L’activitat afectada són les cirurgies no urgents que requereixen hospitalització i una part de les proves amb sedació. De moment, la resta d’activitat ambulatòria –visites amb l’especialista, proves i algunes cirurgies sense ingrés- no es veu afectada.

El centre hospitalari anuncia que el tancament de línies d’activitat es farà de manera progressiva, en funció de com evolucioni la sisena onada de la pandèmia. L’objectiu, asseguren, és “seguir compaginant al màxim l’atenció als malalts de covid amb l’assistència i el seguiment de la resta de pacients, i així afectar el mínim l’atenció al conjunt de problemes de salut”. Pacients ingressats per Covid als hospitals d’OsonaActualment, a l’Hospital Universitari de Vic hi ha ingressades 40 persones a causa de la covid: 28 a Hospitalització i 12 a l’UCI. Són deu més que la setmana passada (n’eren 21 a Hospitalització i 9 a l’UCI). Del total de pacients, 34 tenen la infecció activa (24 la setmana passada) i uns altres 6 s’han ‘negativitzat’: és a dir, ja donen negatiu però encara necessiten atenció hospitalària per les seqüeles de la malaltia.A l’Hospital Sant Jaume de Manlleu hi ha 7 pacients ingressats per Covid, 5 dels quals són positius. Dijous passat no hi havia cap ingressat per Covid.A l’Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic -que acull la majoria de pacients geriàtrics i convalescents amb covid d’Osona- hi ha 33 persones ingressades a causa de la malaltia, 30 dels quals tenen la infecció activa i 3 ja donen negatiu. Fa una setmana hi havia 20 pacients ingressats, 14 dels quals amb la infecció activa.