Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

L’Hospital Mutua Terrassa inicia una prova pilot d’acompanyament temàtic als pacients diagnosticats amb hernia inguinal

ACN Terrassa.-El Servei de Cirurgia General de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa (HUMT) ha posat en marxa una prova pilot per acompanyar telemàticament als pacients diagnosticats d’una hernia inguinal. El seguiment […]

Avatar
Agències 23/03/2021

ACN Terrassa.-El Servei de Cirurgia General de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa (HUMT) ha posat en marxa una prova pilot per acompanyar telemàticament als pacients diagnosticats d’una hernia inguinal. El seguiment es fa a través d’un assistent virtual que acompanya al pacient al llarg de tot el procés quirúrgic, des del diagnòstic i fins al postoperatori i li facilita múltiples recursos i continguts sobre la seva cirurgia que l’ajuden en el seu dia a dia. Tots ells, compten amb l’aval de l’Associació Espanyola de Cirurgians (AEC) i diversos cirurgians de l’esmentada associació han participat en el desenvolupament del contingut científic. La prova pilot es va posar en marxa al febrer i ja compta amb una vintena de pacients.

L’eina disposa d’un calendari amb les cites i recordatoris més rellevants de la intervenció i compta amb contingut audiovisual i lectures d’interès sobre pautes i recomanacions a seguir abans i després de l’operació. A més, permet habilitar una connexió virtual entre el metge i el pacient, alhora que li possibilita dur a terme un seguiment eficaç de la seva evolució així com enviar-li missatges personalitzats.L’objectiu principal de la prova pilot és constatar la millora en la satisfacció i l’experiència del pacient respecte tot el procés vinculat a la seva intervenció, el qual acostuma a ser d’alguns mesos.A més, l’esmentada prova pilot també es realitza amb la voluntat d’incidir en la reducció del neguit i el dolor associat a una operació ja que l’evidencia científica explica que la predisposició del pacient a ser intervingut i el volum d’informació que disposa repercuteixen directament en una disminució del dolor que experimenta.