Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

L’Eurocambra amenaça de portar la CE als tribunals si ajorna l’aplicació del mecanisme d’estat de dret

ACN Brussel·les.-L’Eurocambra ha aprovat aquest dijous una resolució que amenaça la Comissió Europea de portar-la als tribunals si ajorna l’aplicació del mecanisme que condiciona l’arribada de fons europeus al respecte […]

Avatar
Agències 25/03/2021

ACN Brussel·les.-L’Eurocambra ha aprovat aquest dijous una resolució que amenaça la Comissió Europea de portar-la als tribunals si ajorna l’aplicació del mecanisme que condiciona l’arribada de fons europeus al respecte de l’estat de dret. Amb 529 vots a favor, 148 en contra i 10 abstencions, els eurodiputats han donat llum verda a un text que recorda a l’executiu comunitari que és la seva “obligació” fer els tràmits necessaris perquè s’apliqui el mecanisme. En cas que no ho faci, l’Eurocambra avisa que arribarà als tribunal perquè ho considerarà una “omissió d’acció”.

En el text, els eurodiputats insisteixen que l’aplicació del mecanisme “no pot dependre de l’adopció de guies” que la Comissió Europea està encara treballant. Així, els eurodiputats donen un ultimàtum a l’executiu europeu i avisen que arribaran als tribunal si no té enllestides les guies l’1 de juny.