Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

L’esmorzar de Sant Jordi del Grup 62 dona el tret de sortida a la jornada maratoniana dels seus autors premiats

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Un any més, el tradicional esmorzar literari de Sant Jordi del Grup 62 ha donat el tret de sortida dels seus autors més premiats. A quarts de nou del matí, Gemma Ruiz Pala, premi Sant Jordi per ‘Les nostres mares’; Gemma Ventura, guanyadora del Josep Pla per la ‘Llei d’hivern’, i Andreu Claret, guardonat amb el premi Ramon Llull pel llibre de ‘París érem nosaltres’, han protagonitzat la trobada literària més matinera amb els mitjans de comunicació. Tots ells tenen programada una jornada maratoniana de signatura de llibres que s’allargarà fins a les deu de la nit. “Avui és el dia de sortir i d’ensenyar la criatura”, ha resumit Claret que veu la diada com un fi d’etapa “després d’un procés de tancament” per centrar-se en el seu llibre.

El guanyador del Ramon Llull ha reconegut que enguany el Sant Jordi serà diferent perquè va “amb un premi gros”. “Estic convençut que tindré molta gent perquè ja ho he experimentat, duc un mes anant de Salses a Guardamar i he trobat molta gent amb interès per la novel·la”, ha relatat. Per ell, “és un plaer immens” poder tenir contacte amb els lectors, tot i que reconeix que “li agradaria poder tenir més temps per parlar amb ells”. En tot cas, Andreu Claret creu que aquest Sant Jordi serà “una presa de contacte que després es perllongarà amb clubs de lectura als barris i als pobles”.<br />
<br />
Aquest serà el primer Sant Jordi que Gemma Ventura es posa a l’altra banda i signa llibres com a autora. Ella viu la diada “amb molta alegria” perquè, segons ella, el premi Josep Pla està “tocat per la màgia” perquè li van donar la nit de Reis. “Estic tan nerviosa que aquesta nit no he dormit”, ha explicat emocionada tot afegint que, amb tot, no té son.

Publicitat

Durant els darrers tres mesos Ventura ja ha pogut tenir contacte amb els seus lectors i està contenta perquè veu que la seva novel·la ha “tocat per llocs molt diferents”. “Fa res, una noia em deia que l’havia ajudat a veure la solitud com una cosa bona”, ha celebrat tot relatant que a la seva novel·la ella sosté que no estem mai sols perquè estem fets “d’un munt de persones”. “En un món tan materialista intento fer un homenatge a allò invisible i a allò que més ens enriqueix”, ha resumit.<br />
<br />
<strong>”És un dia que guanyem tots”</strong><br />
<br />
Gemma Ruiz ha arribat a l’esmorzar de Sant Jordi amb un somriure d’orella a orella. Per la periodista la diada és un “dia de meravella”. Tot i que no s’estrena com a autora, a ella encara se li fa “una mica estrany estar a l’altre cantó”. En ser preguntada per l’alta probabilitat de què estigui a la llista de llibres més venuts, ella ha respost que sempre ha “defensat que els deu primers no són res al costat del 95% dels títols que es vendran avui”. “Quedi com quedi i sigui quina sigui la meva posició, diré una vegada i una altra que avui és un dia que guanyem tots”, ha sentenciat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió