Dilluns, 28 de novembre de 2022 - Edició 1586
La República

Les treballadores socials demanen una major presència en els equips d’atenció a la salut mental

ACN Barcelona.-El Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT) ha demanat aquest dimecres una major presència en els equips d’atenció a la salut mental. El col·lectiu que celebra es […]

Agències 22/12/2021

ACN Barcelona.-El Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT) ha demanat aquest dimecres una major presència en els equips d’atenció a la salut mental. El col·lectiu que celebra es parli més de la salut mental i reconeix que s’està fent una tasca molt important a l’hora de donar visibilitat a les seves problemàtiques, així com diferents històries fins ara desconegudes. El TSCAT, però, considera que per tal de desenvolupar de forma eficient els sistemes integrals necessaris, cal tenir una visió més d’abordatge psicosocial i no tan centrat en el tractament farmacològic. En aquest sentit, defensa que per acompanyar la presa de decisions cal temps assistencial i més professionals del treball social.

Les treballadors socials subratllen també que caldria enfortir la xarxa de salut mental amb recursos especials per a la infància i l’adolescència, per tal de poder fer front a les demandes actuals. Així mateix, veuen necessari un pla d’habitatge conjunt perquè es pugui pal·liar la manca actual de places en salut mental, ja que moltes persones acaben ingressades en residències no específiques. Per últim, l’entitat reclama un reconeixement com a professió sanitària, difondre la seva tasca assistencial, no com a tramitadores o facilitadores de prestacions sinó com a professionals de l’atenció individual, familiar i grupal.