Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Les sancions per saltar-se el confinament sumen 12.742 denúncies i 26.379 avisos a Barcelona

ACN Barcelona.-La Guàrdia Urbana i els Mossos han interposat 12.742 denúncies i 26.379 avisos a Barcelona a persones des del dia 14 de març per no respectar el decret d’estat […]

Avatar
Agències 31/03/2020

ACN Barcelona.-La Guàrdia Urbana i els Mossos han interposat 12.742 denúncies i 26.379 avisos a Barcelona a persones des del dia 14 de març per no respectar el decret d’estat d’alarma. En el cas de locals i establiments, s’han fet 637 avisos i s’han aixecat 113 actes d’inspecció. Així ho ha afirmat el tinent d’alcaldia de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, que ha dit que en les últimes 24 hores les denúncies per part dels cossos a ciutadans han estat de 408 denúncies. Batlle ha fet una crida a la població perquè segueixi les indicacions de confinament i ha recordat que les restriccions no són “capritxoses” sinó “en benefici de tots”.

Per altra banda, també ha demanat als ciutadans que mantinguin la ciutat neta i ha explicat que la Guàrdia Urbana començarà a enviar missatges “curts i pedagògics” a la població perquè així sigui. A més, ha demanat que no es repeteixin incidents en relació al llançament “irregular” de residus sanitaris. Segons ha dit, el cap de setmana passat va haver-hi un cas per part d’un equipament i la Guàrdia Urbana va anar-hi i va obrir diligències. Activitat delictivaPreguntat per l’existència d’una finca amb tres narcopisos al Raval, Batlle ha admès que “continua havent-hi activitat delictiva”. Per això, ha dit, també continua l’activitat de Mossos i Urbana per eradicar la “doble activitat criminal” en context d’estat d’alarma. El tinent d’alcaldia de Seguretat ha dit que hi ha hagut “actuacions” en els darrers dies i ha avançat que miraran d’incrementar-los per poder-los aturar.