Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Les empreses d’esdeveniments i bodes reclamen accelerar la vacunació massiva per “salvar” la temporada d’estiu

ACN Barcelona.-Les empreses vinculades al món dels grans esdeveniments i casaments reclamen a la Generalitat i l’estat espanyol que accelerin la vacunació massiva contra la covid-19. L’AEGECat, patronal que agrupa […]

Avatar
Agències 24/03/2021

ACN Barcelona.-Les empreses vinculades al món dels grans esdeveniments i casaments reclamen a la Generalitat i l’estat espanyol que accelerin la vacunació massiva contra la covid-19. L’AEGECat, patronal que agrupa el sector, ho considera clau per poder “salvar” la temporada d’estiu davant l’amenaça d’una quarta onada del coronavirus. L’entitat remarca que totes les empreses han aprofitat els mesos de tancament obligat per preparar la reobertura de cara a al juny, on tenen dipositades “totes les esperances” per reflotar els negocis. L’AEGECat recull aquest neguit en un manifest que han enviat a les administracions, a qui també exigeixen un pla de desescalada “clar i proporcional” que tingui en compte la idiosincràsia del sector.

L’Associació d’Empreses de Gestió d’Esdeveniments i Casaments de Catalunya insta les administracions a transmetre un missatge ferm a la societat per poder donar “optimisme i confiança” de cara a organitzar grans actes. En aquest sentit, l’AEGECat reclama un pla de desescalada ajustat a la singularitat del sector, de manera que, per exemple, es permeti allargar l’horari de l’activitat fins les 21 h. L’empresariat remarca que treballen amb grups de convidats controlats que es poden sotmetre a un test d’antígens abans d’accedir a l’acte. Alhora, la patronal reivindica l’augment del ritme de test massius i de rastreig per assegurar el control de la pandèmia i la implantació de testos de diagnosi per poder realitzar activitats en grup amb les màximes garanties sanitàries. En relació a això, totes les empreses adherides a la patronal es comprometen a implantar les màximes mesures higièniques i sanitàries en tots els actes.Al manifest difós aquest dimecres, l’AEGECat denuncia el que considera un “incompliment sistemàtic” de les administracions a l’hora de donar suport al sector i reclama que tant la Generalitat com l’estat espanyol habilitin ajuts directes equivalents als que s’estan concedint en molts països de la Unió Europea. Les empreses del sector dels casaments de Catalunya calculen que la caiguda estimada de facturació s’apropa als 460 milions d’euros per culpa de les restriccions originades per la covid-19. Recorden que l’any 2020 el 82% de les bodes programades, amb una previsió d’ingressos que superava els 562 milions, es van cancel·lar o ajornar per a aquest any. Destaquen que algunes de les celebracions ja s’havien reprogramat per a aquest primavera i per a la temporada d’estiu, però lamenten que la manca d’un pla de desescalada “clar” està fent que algunes parelles es tornin a fer enrere. El president de l’AEGECat, Pep Minguell, considera que la situació de “desconcert i descoordinació” a l’hora de gestionar la pandèmia està generant un perjudici irreversible al sector, que se sent “ignorat i menystingut”.