Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

L’ANC defensa la democràcia interna a l’entitat i recorda que el 96% dels socis van aprovar l’impuls d’una llista cívica

ACN Barcelona – L’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) ha defensat la democràcia interna de l’entitat davant les informacions sobre tensions internes al secretariat nacional. Unes tensions provocades a l’entorn de […]

Agències 16/02/2023

ACN Barcelona – L’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) ha defensat la democràcia interna de l’entitat davant les informacions sobre tensions internes al secretariat nacional. Unes tensions provocades a l’entorn de l’impuls d’una llista cívica que faria la competència als partits independentistes. En aquest sentit, l’ANC recorda, en un comunicat fet públic aquest dijous, que l’impuls d’aquesta llista cívica es va incloure al full de ruta de l’entitat pels mateixos socis via esmenes i va ser aprovat pel 96% dels membres de ple dret el maig del 2022. El debat sobre aquesta llista “tot just comença”, serà “totalment transparent” i “no serà breu”. La decisió final la prendran “els membres de ple dret de l’entitat”.

Més enllà d’això, l’ANC afirma al comunicat que “rebutja les filtracions” que hi ha hagut “aquestes últimes setmanes”, atès que es tracta d’informació “confidencial”. En aquest sentit l’organització recorda que “tot el secretariat nacional està vinculat a un contracte de confidencialitat signat en acceptar el càrrec”.

Sobre la conveniència o no de la llista cívica, l’ANC afirma que el moviment independentista es troba “en un moment estratègic clau” on cal “prendre decisions” sobre “què cal fer i com”. Un debat que genera posicions “diverses” dins l’entitat, en una mostra de “la transversalitat de l’Assemblea”.

També recorda que té l’objectiu d’obrir el debat sobre què cal fer “més enllà de la pròpia entitat”, i que per això treballa “fa temps” en l’organització de la Conferència Nacional del Moviment Civil Independentista, que se celebrarà els dies 11 i 12 de març a Barcelona “amb la participació de les principals entitats independentistes”.

La conferència debatrà set ponències que, a banda de la llista cívica, abordaran qüestions com “el front civil, el front institucional i el front internacional”.