Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

La Unió Empresarial de l’Anoia qualifica “d’ambigu” el reial decret de l’Estat

ACN Igualada.-La Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) ha qualificat de “molt ambigu” el reial decret que obliga al confinament de tots els treballadors no essencials. En un comunicat, la patronal […]

Avatar
Agències 30/03/2020

ACN Igualada.-La Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) ha qualificat de “molt ambigu” el reial decret que obliga al confinament de tots els treballadors no essencials. En un comunicat, la patronal assegura que “no matisa sectors” i que “no té en compte moltes de les característiques del tancament total”. A parer de l’entitat, un únic dia per tancar l’activitat de les empreses “és massa just”, ja que hi ha empreses “que precisen un temps tant a nivell de producte com de pautes”. Des de la patronal anoienca creuen que aquest fet “provoca una gran indefensió jurídica” i que a la llarga “portarà problemes, tant durant el confinament com posteriorment, a nivell burocràtic”.

En el comunicat, la UEA reiterà la necessitat de posar solució als treballadors confinats que no es poden desplaçar al seu lloc de treball i a l’inrevés.Pel que fa a les empreses, també recorden que han demanat tant a l’executiu català com a l’Estat la suspensió temporal del pagament de cotitzacions a la seguretat social per als autònoms davant l’aturada de la facturació i ingressos; aplicar la moratòria de pagament d’impostos i tributs; facilitar els ERTO per causa de força major a moltes més empreses i per als establiments; aplicar la bonificació del percentatge de les quotes de la seguretat social per a totes les pimes; i ajudes econòmiques directes i línies de crèdit per a les empreses.