Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

La UB inicia els treballs per recuperar la torre del Rellotge de l’edifici històric

ACN Barcelona.-La Universitat de Barcelona (UB) ha iniciat els treballs per recuperar la torre del Rellotge de l’edifici històric. L’objectiu és habilitar aquest espai emblemàtic del patrimoni arquitectònic de la […]

Agències 15/12/2021

ACN Barcelona.-La Universitat de Barcelona (UB) ha iniciat els treballs per recuperar la torre del Rellotge de l’edifici històric. L’objectiu és habilitar aquest espai emblemàtic del patrimoni arquitectònic de la ciutat i poder obrir-lo al públic, en un futur, mitjançant visites guiades. Les obres s’emmarquen en una doble celebració: el bicentenari del naixement de l’arquitecte Elies Rogent, i la commemoració, l’any vinent, dels 150 anys de la posada en funcionament de l’equipament universitari, projectat per Rogent el 1862, i declarat monument historicoartístic i bé cultural d’interès nacional. Les obres van començar el mes d’octubre passat i està previst que s’allarguin fins al febrer del 2022.

“L’objectiu és la consolidació de la torre, que pateix problemes de degradació de la coberta i té lesions als murs”, ha explicat Andrés Lezcano, director de l’Àrea d’Infraestructures i Serveis Generals de la UB. La intervenció preveu reparar i restaurar els murs de tancament de la torre, reconstruir-ne la coberta, reforçar-ne les voltes i impermeabilitzar-les. També es netejarà i pintarà l’estructura del campanar, i se’n millorarà l’accés reparant i substituint parcialment les escales de fusta, entre altres actuacions.