Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

La patronal de les ETT contesta els sindicats: “En tot moment hem buscat la sol·lució més favorable pels treballadors”

ACN Barcelona.-La patronal de les agències de col·locació Asempleo ha respost les crítiques dels sindicats que els han acusat d’acomiadar molts treballadors en lloc de suspendre el seu contracte tot […]

Avatar
Agències 01/04/2020

ACN Barcelona.-La patronal de les agències de col·locació Asempleo ha respost les crítiques dels sindicats que els han acusat d’acomiadar molts treballadors en lloc de suspendre el seu contracte tot afirmant que “en la majoria dels casos” el personal de les empreses de treball temporal (ETT) han sigut inclosos en Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO). “En tot moment hem buscat la solució més favorable pels treballadors afectats”, han afirmat en un comunicat. La patronal ha admès que s’han produït extincions de contractes però només en els casos en què l’empresa usuària ha comunicat a l’ETT que no continuarà l’activitat un cop sortits de l’estat d’alarma.

Les forces sindicals havien assegurat que les ETT havien deixat “tirats i abandonats” milers de treballadors, que no podrien beneficiar-se de les mesures extraordinàries per demanar l’atur. Per Asempleo, les declaracions de CCOO i UGT “a més de no respondre a la realitat en la majoria de les situacions, queden especialment fora de context” després de la publicació del reial decret llei que contempla ajudes pels treballadors temporals acomiadats.A més, defensen que “la majoria” dels seus treballadors afectats per la crisi tenen accés a una prestació d’atur, al subsidi extraordinari pels acollits en un ERTO i a l’ajuda per protegir els treballadors temporals acomiadats, anunciada recentment. El daltabaix que ha causat la pandèmia de covid-19 ha limitat l’activitat empresarial i ha provocat que moltes empreses finalitzessin els contractes amb les empreses de treball temporal per impossibilitat d’operar, recorden. “En la majoria de casos s’han pogut realitzar ERTO, amb previsió de reprendre la prestació laboral quan s’acabi la situació excepcional”, asseguren. En canvi, s’han extingit els contractes que “arribaven a la seva finalització” i que estaven vinculats a empreses que “no poden preveure la continuïtat de les seves activitats”.Asempleo recorda que el 23 de març es van reunir amb les organitzacions sindicals en la Comissió Paritària Sectorial per dotar de mecanismes àgils per a la tramitació d’informació i consultes prèvies a la presentació d’ERTO. “L’objectiu de les empreses de treball temporal està sent en tot moment mantenir al màxim l’ocupació futura dels treballadors i garantir la major protecció econòmica possible”, asseguren.