Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

La patronal de les agències de viatges celebra que el govern permeti reemborsar amb bons els paquets turístics

ACN Barcelona.-L’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (Acave) ha celebrat que el govern espanyol hagi aprovat flexibilitzar la normativa de viatges combinats per permetre reemborsar amb bons els paquets turístics […]

Avatar
Agències 31/03/2020

ACN Barcelona.-L’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (Acave) ha celebrat que el govern espanyol hagi aprovat flexibilitzar la normativa de viatges combinats per permetre reemborsar amb bons els paquets turístics en els casos en què el proveïdor d’algun dels serveis del viatge utilitzi aquest mètode. Acave havia proposat aquesta mesura fa diverses setmanes, segons recorda l’entitat, sobretot tenint en compte que alguns d’aquests proveïdors, especialment companyies aèries, “es neguen a fer reemborsaments en efectiu i entreguen bons en lloc de diners”. Aquesta situació deixava les agències de viatge en una postura d’indefensió, que amb la modificació de la normativa queda resolta, afirma Acave.

L’entitat també assegura que la modificació de la norma permetrà l’usuari canviar el bo per diners en metàl·lic al cap d’un any un cop acabat l’estat d’alarma. I afegeix que també s’ha ampliat a 60 dies el termini que tenen les agències de viatges per fer els reemborsaments.En paral·lel, Acave afirma que en els darrers dies ha denunciat 22 companyies aèries que “incompleixen el compromís” de restituir en metàl·lic l’import dels bitllets cancel·lats. I assegura que aquestes denúncies “es mantindran” perquè la modificació de la norma que ha fet avui el govern espanyol “només preveu el bo en aquells supòsits en què el viatger estigui d’acord amb aquest mitjà de reemborsament”.