Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

La inflació a l’Eurozona cau fins al 0,7% al març per l’enfonsament del preu del petroli

ACN Brussel·les.-La inflació a l’Eurozona passa de l’1,2% al febrer al 0,7% al març, una caiguda arrossegada per l’enfonsament del preu del petroli, segons les darreres dades de l’Eurostat, l’oficina […]

Avatar
Agències 31/03/2020

ACN Brussel·les.-La inflació a l’Eurozona passa de l’1,2% al febrer al 0,7% al març, una caiguda arrossegada per l’enfonsament del preu del petroli, segons les darreres dades de l’Eurostat, l’oficina estadística de la Unió Europea. Així, entre els components de la inflació a la zona euro destaca el de l’energia amb un índex de preus d’un -4,3%, mentre que l’alimentació és el més alt, un 2,4%. Itàlia (0,1%), Grècia (0,1%) i Espanya(0,2%) registren els índexs de preus al consum més baixos de l’Eurozona i són pròxims a zero.

Per contra el nivell de preus més alt es registra a Eslovàquia (2,5%), Lituània (1,7%) i Alemanya (1,3%).El preu del petroli s’enfonsaLa caiguda de la demanda a conseqüència de les mesures de confinament que afecten un terç de la població mundial i la guerra de preus entre l’Aràbia Saudita i Rússia han fet caure el preu del petroli.Dilluns va registrar una caiguda del 4%, fent que el petroli acumuli pèrdues superiors al 60% aquest any. El petroli dels Estats Units ha baixat de la barrera psicològica dels 20 dòlars el barril, cosa que no succeïa des de feia 18 anys, mentre que el barril de Brent -de referència a Europa- ha caigut fins als 22 dòlars, el seu mínim des del 2002. El petroli Brent acumula una caiguda del 65% aquest any.La caiguda de la demanada a causa de les mesures de confinament estan fent caure la cotització del petroli, també influïda per la possibilitat que la situació excepcional s’allargui més del que estava previst. A aquesta situació se suma el fet que dues potències petrolieres com l’Aràbia Saudita i Rússia hagin incrementat la producció en una guerra de preus.