Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

La Guàrdia Urbana de Barcelona comença a resoldre consultes de les persones grans que viuen soles de VinclesBCN

ACN Barcelona.-La Guàrdia Urbana de Barcelona resoldrà consultes dels usuaris de VinclesBCN, un servei que compta amb 2.400 persones que viuen soles amb una mitjana d’edat de 82 anys. El […]

Avatar
Agències 30/03/2020

ACN Barcelona.-La Guàrdia Urbana de Barcelona resoldrà consultes dels usuaris de VinclesBCN, un servei que compta amb 2.400 persones que viuen soles amb una mitjana d’edat de 82 anys. El cos atendrà des d’aquest dilluns consultes sobre seguretat i prevenció d’aquestes persones en el context de confinament provocat per la pandèmia de la covid-19. Aquest canal se suma al Canal Sanitari que el servei va obrir fa una setmana per donar resposta als dubtes i inquietuds sanitaris. El servei vol pal·liar la soledat de les persones grans a través de dispositius electrònics com tablets i telèfons intel·ligents, que els permeten mantenir la relació continuada tant amb la família i amics com amb altres usuaris del servei amb els mateixos interessos.

Seguint el model del Canal Sanitari obert fa una setmana, el nou Canal Guàrdia Urbana de Barcelona es prestarà en 21 grups específics en els que hi seran presents virtualment les 2400 persones actualment d’alta en el servei VinclesBCN. La Guàrdia Urbana donarà resposta diàriament a totes les qüestions plantejades pels usuaris de VinclesBCN. No és tracta d’un servei d’urgències ni substitueix els canals habituals de què disposen els ciutadans i ciutadanes per contactar amb la Guàrdia Urbana, a través del 092. A través d’aquest canal es podrà donar resposta a qüestions com què fer si no localitzen a una persona coneguda a qui han trucat reiteradament, què fer si es troben malament i el telèfon 061 no contesta o quines precaucions han de prendre davant possibles fraus.