Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

La Federació Catalana de Catifes participa en l’elaboració de la gran catifa de flors de la Grand-Place de Brussel·les

ACN Barcelona – Membres de la Federació Catalana de Catifes han participat, conjuntament amb 55 catifaires de sis països diferents, en l’elaboració d’una catifa de flors col·laborativa a Brussel·les. La […]

Agències 13/08/2022

ACN Barcelona – Membres de la Federació Catalana de Catifes han participat, conjuntament amb 55 catifaires de sis països diferents, en l’elaboració d’una catifa de flors col·laborativa a Brussel·les. La composició fa uns 70 metres de llargada i 24 d’amplitud i ocupa, durant el cap de setmana, la coneguda Grand-Place de la capital belga.

Per commemorar la fita, a més, els catifaires catalans han treballat en la confecció d’una obra a l’Ajuntament de la ciutat titulada ‘Catifes d’art efímer del món’. La creació té com a element central el monument de l’Atomium belga i a cadascuna de les esferes es fa referència a un dels països participants a l’esdevinment del cap de setmana. Així, hi s’han dedicat els cercles a Alemanya, Malta, el Japó, Mèxic, Itàlia i l’Estat espanyol.

A banda d’aquesta gesta, la Federació Catalana de Catifes promou la candidatura perquè la UNESCO consideri patrimoni immaterial de la humanitat l’art efímer de les catifes de flors i altres elements naturals. La UNESCO ha reconegut fins avui com a patrimoni immaterial diverses tradicions catalanes: l’art de la pedra seca, la Patum de Berga, les festes del foc dels Pirineus i els castells, així com la dieta mediterrània.