Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

La Diputació de Barcelona destinarà 6 MEUR a millorar l’eficiència energètica i la integració de les escoles públiques

ACN Barcelona.-La Diputació de Barcelona ha aprovat el Pla de xoc d’equipaments responsables 2030, dotat amb 6,3 MEUR, amb l’objectiu de millorar els centres educatius públics de la demarcació. S’hi […]

Avatar
Agències 25/03/2021

ACN Barcelona.-La Diputació de Barcelona ha aprovat el Pla de xoc d’equipaments responsables 2030, dotat amb 6,3 MEUR, amb l’objectiu de millorar els centres educatius públics de la demarcació. S’hi volen impulsar mesures d’eficiència energètica i fomentar la seva relació amb l’entorn i el seu ús públic. Les inversions s’adrecen als ajuntaments de menys de 300.000 habitants i les entitats municipals que tinguin almenys un centre educatiu públic -escoles d’infantil i primària, llars d’infants i centres de música i arts, d’educació especial i de persones adultes-. En total, se’n beneficiaran 266 ajuntaments i 2 EMD, que rebran un mínim de 1.500 euros. Les actuacions es faran a més de 1.414 equipaments públics, amb un impacte directe en 325.746 alumnes.

La distribució dels ajuts s’ha calculat en base a la dimensió poblacional i a un criteri d’equitat, segons destaca la Diputació de Barcelona en un comunicat. El pla compta amb dues línies d’actuació i els destinataris poden distribuir lliurement els diners per a la digitalització i sostenibilitat dels equipaments educatius, i per projectes per a la millora dels usos socials dels espais. La Diputació espera donar resposta així a les crítiques de diverses famílies per l’envelliment de les instal·lacions escolars i per la manca d’eficiència energètica.Aquest nou pla de xoc s’articula com un Pla sectorial del Programa general d’inversions de la Diputació de Barcelona i està vinculat al compromís d’impulsar, durant el mandat, els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030.