Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

La CUP sol·licita a Salut una nova brigada de metges cubans per a Catalunya

ACN Barcelona.-La CUP-CC ha sol·licitat al Departament de Salut que s’acceleri la petició d’un equip mèdic especialitzat cubà com els que ja treballen a Itàlia o a Andorra. Els anticapitalistes […]

Avatar
Agències 01/04/2020

ACN Barcelona.-La CUP-CC ha sol·licitat al Departament de Salut que s’acceleri la petició d’un equip mèdic especialitzat cubà com els que ja treballen a Itàlia o a Andorra. Els anticapitalistes reclamen buscar alternatives “ràpides, segures i eficients” davant el “col·lapse” del personal mèdic del sistema de salut en la lluita contra la covid-19. També suggereixen que l’equip que ara es troba a Andorra, format per 39 persones (12 doctors, 26 infermers i un especialista en logística, UCI i ventilació mecànica), pugui compartir activitats amb els centres sanitaris més propers, com els hospitals de la Seu d’Urgell, Puigcerdà o Berga. A banda, s’ha traslladat la necessitat de sol·licitar una brigada mèdica que pugui donar resposta a la resta del país.

La CUP recorda que la comunitat científica internacional reconeix en el sistema sanitari cubà un gran nivell tècnic i èxit social i no entendria que un cop feta la petició des del Departament de Salut a les màximes autoritats cubanes, l’Estat es negués a fer un reconeixement temporal de les titulacions d’aquests professionals sanitaris per poder prestar serveis.Els anticapitalistes esperen comptar ben aviat amb un equip sanitari cubà treballant a Catalunya i volen traslladar el màxim reconeixement a la solidaritat internacionalista cubana i als 593 professionals sanitaris de les 14 Brigades Henry Reeve, que estan col·laborant en la lluita contra la covid19 arreu del món.