Edició 2181

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 15 de juliol del 2024
Edició 2181

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 15 de juliol del 2024

La companyia NetEase Games instal·la a Barcelona un estudi de desenvolupament de videojocs on donarà feina a 50 persones

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La companyia xinesa NetEase Games ha escollit Barcelona per instal·lar el seu primer estudi de desenvolupament de videojocs a l’Estat i el segon a Europa. L’empresa ja ha contractat una vintena de persones per treballar a la capital catalana i la previsió és créixer fins als 50 treballadors presencials durant els pròxims anys. “Barcelona cobreix tot l’espectre de la indústria del videojoc, des dels petits creadors fins a les grans companyies internacionals”, ha destacat el director de l’estudi barceloní de l’empresa, Pere Torrents. L’empresa encara no ha detallat on ubicarà les oficines ni la inversió que preveu fer a la capital catalana. NetEase ha aterrat a Catalunya en col·laboració amb Anchor Point Studios.

En concret, Anchor Point Studios és una filial de NetEase Games. L’empresa fundada per Paul Ehreth també té oficines a Seattle, als Estats Units. En una trobada amb periodistes, Ehreth ha explicat que, a més de la cinquantena de persones que treballaran presencialment des de la capital catalana, la previsió és arribar a contractar-ne cinquanta més arreu del món en els pròxims cinc anys, de manera que s’arribi al centenar de treballadors. L’objectiu d’Ehreth, que fa més de vint anys que treballa en el sector dels videojocs, és que l’estudi pugui créixer des de Barcelona i desenvolupar videojocs cada any.

Publicitat

Pel que fa a contractació, l’empresa de moment busca “perfils molt especialitzats”, segons ha explicat Torrents. Un cop superada la “primera fase” d’aterratge a Barcelona, la companyia ha avançat que buscarà des de dissenyadors, programadors o perfils més enfocats cap a temes d’art.

Sobre el videojoc que estan desenvolupant, els líders de l’empresa encara no han detallat gaire informació. Fins al moment se sap que serà un joc pensat per a ordinador i consola -no mòbils- d’acció i aventures. NetEase hi treballa des de l’octubre passat i també es desconeix quan arribarà al mercat.

En un comunicat, l’empresa ha destacat que la indústria del videojoc “està creixent ràpidament” a l’Estat, amb una “gran comunitat” internacional de desenvolupadors, editors i jugadors. De fet, xifra en un 0,11% l’aportació del sector al PIB espanyol.

Fundada el 2001, NetEase és una empresa que es dedica al desenvolupament i edició de videojocs per a ordinadors, mòbils i consoles. Entre els més coneguts que ha desenvolupat aquesta firma hi ha noms com Harry Potter o Minecraft. L’empresa té 14 estudis arreu del món, opera a nou països (Canadà, Corea del Sud, Estats Units, França, Japó, Regne Unit, Singapur, Xina i Espanya) i cotitza a Nasdaq, la borsa de Nova York.  

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió