Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

La comissària Fernández fa una crida a “intensificar el focus” en les violències sexuals, sobretot entre menors d’edat

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La cap de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona, la comissària Marta Fernández, ha fet una crida aquest dimarts a “intensificar el focus” en les violències sexuals, sobretot entre menors d’edat. Ho ha dit en el marc de la celebració del Dia de les Esquadres de la seva regió, on també ha demanat “mesures transversals” que impliquin tota la ciutadania. “Encara no tenim una explicació clara de perquè han augmentat aquest tipus de delictes, però per la seva naturalesa i l’impacte que tenen per les víctimes, són prioritaris per nosaltres”, ha assegurat. En aquest sentit, ha incidit especialment en els casos que afecten els infants i joves, que els fan “encara més greus”.

Fernández ha valorat positivament que s’hagi pogut reduir els fets delictius en la majoria de les categories en l’àmbit patrimonial, en comparació amb els anys prepandèmics. Tot i això, a part de seguir “treballant en el fenomen de la multireincidència”, ha demanat no deixar de banda els “delictes contra les persones”, relacionats amb la convivència o la ocupació de l’espai públic, els quals “han anat augmentant de forma progressiva”.

Publicitat

En el cas de les violències sexuals, ha reconegut que no tenen una explicació clara del seu creixement, ja que pot venir derivat de diferents factors com una major visualització del fenomen, canvis en el sistema legislatiu, una major confiança per part de les víctimes o més implicació de les administracions. Un dels vessants que preocupa més al cos és la circumstància de l’edat, amb un augment de casos entre menors.

“És prioritari perseguir aquesta xacra, cal insistir en la recerca i aplicar mesures transversals des de totes les administracions”, ha subratllat. Així, ha apuntat que cal “més educació” perquè tothom se senti “interpel·lat” per canviar “un sistema que perpetua la violència masclista”. La comissària també ha fet referència al fenomen de les punxades a dones i nenes que es van produir l’estiu passat i que van crear una gran “sensació d’inseguretat”. “Desapareixen de l’escenari sense que s’hagi pogut establir una relació amb les violències sexuals, però sí contra les dones, principalment”.

Finalment ha volgut mostrar el seu agraïment a tots els membres del cos, els quals “donen resposta al repte d’una gran capital europea” on tot allò que passa té “un ressò i un impacte”. Per això, ha recordat que els efectius disposen d’un elevat “grau d’exigència” per tal de contribuir amb altres cossos i entitats a que “Barcelona sigui una ciutat segura”.

<strong>Tarda de medalles i condecoracions</strong>

Els Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona han celebrat aquesta tarda l’acte commemoratiu del Dia de les Esquadres amb l’assistència del director general de la Policia, Pere Ferré, i el comissari en cap, Eduard Sallent, entre d’altres comandaments. En el decurs de l’acte s’han lliurat diferents medalles i felicitacions a membres del cos, policies locals, personal del servei d’administració, membres de la judicatura i de la ciutadania.

L’encarregat de cloure l’acte ha estat Ferré, que ha recordat que les condecoracions són un “gest” que permet enaltir “allò que el cos fa en el seu dia a dia”. Per això, ha mostrat el seu agraïment al “gran compromís personal” dels agents que formen part del cos i que estan al carrer “treballant per garantir la seguretat”.

També ha insistit que ja s’ha posat en marxa el procés per “posar al dia el cos” amb més agents, una policia més feminitzada, més recursos, més eines i més tecnologia. “Des de l’inici de la legislatura es posa fi a una etapa difícil”, ha subratllat, “ara és el moment de projectar els Mossos dels pròxims anys”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió