Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

La catalana Pekatherm vendrà els seus productes de calor tèxtil a més de 2.700 farmàcies i ortopèdies de Turquia

ACN Barcelona.-L’empresa catalana Pekatherm, fabricant de productes de calor tèxtil dedicats a la cura i el benestar personal, ha arribat a un acord amb un dels principals distribuïdors de Turquia […]

Agències 14/03/2021

ACN Barcelona.-L’empresa catalana Pekatherm, fabricant de productes de calor tèxtil dedicats a la cura i el benestar personal, ha arribat a un acord amb un dels principals distribuïdors de Turquia en l’àmbit de la salut per vendre els seus productes a 2.600 farmàcies i 140 ortopèdies i clíniques. La companyia, amb seu a Cerdanyola del Vallès, està especialitzada en la fabricació de cobrellits elèctrics i mantes, guants, coixins i embenats tèrmics. “Turquia és un mercat complicat perquè és molt tancat, però molt interessant perquè és un gran consumidor de productes com els nostres”, ha apuntat Carlos Rodrigues, director comercial de Pekatherm, que ha comptat amb el suport de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions d’ACCIÓ a Istanbul.

“El mercat turc coneix molt bé la calor tèxtil, però la nostra marca és nova per ells. Poder entrar-hi de la mà de les principals cadenes i plataformes digitals és un gran pas per fer-nos-hi un lloc”, ha continuat Rodrigues. De fet, Pekatherm preveu ampliar en properes comandes el seu ventall d’exportació a Turquia amb la gamma de mantes elèctriques. Segons el Departament d’Empresa, tota la negociació de l’acord s’ha realitzat de forma virtual atesa la situació de restricció de mobilitat causada per la pandèmia de la Covid-19. “Com que ara no podem visitar els clients, directament els enviem els nostres productes perquè en comprovin la qualitat”, ha explicat Rodrigues.Després de mantenir converses amb dos possibles clients, finalment Pekatherm ha arribat a un acord d’exclusivitat amb el seu nou distribuïdor a Turquia durant dos anys. L’empresa vallesana treballa també el canal digital, que li ha permès diversificar les exportacions. “Som presents a la majoria de plataformes i ara també serem a Turquia, un canal on esperem créixer amb molta força”, ha apuntat Rodrigues, que ha agraït el suport d’ACCIÓ en un “mercat complex” com el turc. “Ha resultat fonamental per a la identificació del client i la negociació del contracte”, ha reconegut el director comercial de Pekatherm, companyia fundada el 2008. A banda del mercat turc, també exporta els seus productes a tota la Unió Europea, Rússia, l’Argentina i Xile; i recentment també ha tancat un acord per començar a fer-ho als Estats Units.