Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Junts demana a Aragonès que desautoritzi públicament Campuzano per la residència promesa a Santa Coloma

ACN Barcelona – La portaveu de Junts al Parlament, Mònica Sales, s’ha dirigit aquest dimarts al president de la Generalitat, Pere Aragonès, per reclamar-li que desautoritzi el conseller de Drets […]

Agències 14/03/2023

ACN Barcelona – La portaveu de Junts al Parlament, Mònica Sales, s’ha dirigit aquest dimarts al president de la Generalitat, Pere Aragonès, per reclamar-li que desautoritzi el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, per haver “vinculat la victòria del seu partit” a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet “amb la construcció d’una nova residència per a la gent gran”. “En cas contrari”, ha alertat, “el seu silenci avalarà l’acord entre el conseller Campuzano i Gabriel Rufián”, que és el candidat a l’alcaldia dels republicans. “ERC ha traspassat una línia roja”, ha afegit, i ha recordat que dilluns ja van registrar la soll·licitud perquè Campuzano doni explicacions al Parlament, una compareixença que Sales vol “urgent”. Si no, estudiaran reprovar-lo.

En roda de premsa, també ha explicat que aquest dimarts han registrat la sol·licitud per celebrar a la cambra un ple monogràfic sobre Educació davant del que el seu grup considera “mala gestió” del conseller, Josep Gonzàlez Cambray. Es tracta d’una iniciativa que el president del seu grup parlamentari, Albert Batet, ja va avançar a la darrera sessió de control al Govern.

“Estem molt preocupats per la gestió del conseller Cambray durant aquests dos anys, que s’ha guiat sempre per la improvisació en comptes de liderar una bona planificació”, ha dit la diputada. Per a Sales, Catalunya “té dades objectivament negatives en matèria educativa”, com la taxa del 16,9% d’abandonament o el fracàs escolar, que oscil·la entre el 17% i el 20%, ha dit.

Davant d’això, ha demanat “prendre amb urgència mesures estructurals i conjunturals que reclama el sector educatiu” i un pla de xoc “per revertir el fracàs del Govern en matèria educativa”. A més, ha subratllat que la situació del món de l’ensenyament “no és un fracàs del sistema educatiu ni de la comunitat educativa”, sinó de l’executiu presidit per Aragonès.

Preguntada per la iniciativa del PSC per eliminar les pensions vitalícies dels expresidents del Parlament, ha mantingut el que veu favorablement “les propostes que permetin racionalitzar” la despesa pública però ha demant no fer-ho “de manera unilateral ni des de l’oportunisme polític fet ad hoc per un cas concret”.