Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

Jaume Padrós diu que el sistema sanitari està “col·lapsat” i “més enllà dels seus límits”

ACN Barcelona.-El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, creu que les autoritats haurien de dir clarament que el sistema sanitari està “col·lapsat” i que encara ho podria […]

Avatar
Agències 30/03/2020

ACN Barcelona.-El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, creu que les autoritats haurien de dir clarament que el sistema sanitari està “col·lapsat” i que encara ho podria estar més les properes setmanes, sobretot pel que fa a la falta de respiradors per als malalts greus de coronavirus. Segons ell, falten espais, material mèdic protector, respiradors i personal. “Hem de perdre la por a dir les coses com són, no passa res perd dir-ho, explicar a la ciutadania que la situació és greu i que s’està posant el sistema sanitari més enllà dels límits”, ha dit, recordant que s’estan habilitant nous espais fora dels hospitals.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Padrós ha remarcat la importància de fer molts més tests del coronavirus per poder aïllar individualment i selectivament, i també altres eines tecnològiques com les que ha utilitzat la Xina. També ha demanat més material protector pels sanitaris, sobretot a les residències de gent gran.