Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Inspecció de Treball sanciona Cabify, dues subcontractistes i una ETT per cessió il·legal de treballadors

ACN Barcelona.-Inspecció de Treball de Catalunya ha sancionat amb 735.000 euros a Cabify, dues empreses de transportistes subcontractades (López Rubio i Proinvertia) i l’ETT JT Hiring per cessió il·legal de […]

Avatar
Agències 24/03/2021

ACN Barcelona.-Inspecció de Treball de Catalunya ha sancionat amb 735.000 euros a Cabify, dues empreses de transportistes subcontractades (López Rubio i Proinvertia) i l’ETT JT Hiring per cessió il·legal de treballadors. En concret, Inspecció considera que les dues empreses subcontractades ofereixen “mà d’obra il·legal a Cabify” i que l’ETT formalitza “els contractes de posada a disposició fraudulents”. El cas afecta uns 120 treballadors, que ara poden portar Cabify als tribunals per ser contractats directament. Els treballadors estan perjudicats perquè se’ls aplica un conveni col·lectiu inferior, amb menors condicions econòmiques, vacances i permisos i menor representació sindical i judicial que si estiguessin contractats directament per Cabify.

La proposta de sanció d’Inspecció de Treball, que es considera molt greu, és de 431.275 euros per Cabify, 243.745 per López Rubio i Proinvertia, i 60.000 euros per JT Hiring.