Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Illa defensa que “qualsevol persona diagnosticada per coronavirus que mor és comptabilitzada”

ACN Madrid .-El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha defensat que “qualsevol persona diagnosticada amb coronavirus és comptabilitzada”, després que Salut admetés ahir que només compta com a morts per […]

Avatar
Agències 01/04/2020

ACN Madrid .-El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha defensat que “qualsevol persona diagnosticada amb coronavirus és comptabilitzada”, després que Salut admetés ahir que només compta com a morts per la malaltia les defuncions que es produeixen en centres sanitaris. En aquest sentit, Illa ha insistit que són protocols d’aplicació “per a tothom amb independència del lloc on es produeixin”. A més, ha dit que són “estrictes” amb aquest recompte i que Espanya és un dels països on es fan més proves PCR, entre 15.000 i 20.000 diàries. “Hi ha una absoluta transparència perquè és important tenir una informació veraç per conèixer el grau d’expansió de l’epidèmia i tenir les estratègies per combatre-la”, ha afegit.

El Govern va admetre ahir que només comptava les defuncions d’hospitals i altres centres sanitaris, com els sociosanitaris. Una situació que deixa fora les víctimes mortals que hi ha hagut en residències geriàtriques, tot i que des de Salut insisteixen que la majoria dels casos es produeixen en els primers tipus d’instal•lacions. En aquest sentit, el Departament assegura que treballa per poder ampliar dades perquè les defuncions es comptabilitzin sigui on sigui que es produeixin. Comprovant els tests ràpids D’altra banda, el ministre Illa ha assegurat que els nous tests que van arribar de la Xina per substituir les defectuosos s’estan provant a l’Institut Carlos III per seguretat però ha assegurat que compleixen tots els requisits. A més, ha dit que s’està treballant en les especificitats de cadascú per establir clarament quines han de ser les condicions d’ús. “Fins que no tinguem això fet no els distribuirem”, ha insistit.