Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Illa assegura que les últimes xifres d’afectats per coronavirus apunten a “una certa fase d’estabilització”

ACN Madrid .-El ministre de Sanitat, Salvador Illa, assegura que les últimes dades sobre els nombres d’afectats per coronavirus apunten a “una certa fase d’estabilització” de la crisi. Durant la […]

Avatar
Agències 27/03/2020

ACN Madrid .-El ministre de Sanitat, Salvador Illa, assegura que les últimes dades sobre els nombres d’afectats per coronavirus apunten a “una certa fase d’estabilització” de la crisi. Durant la compareixença posterior al Consell de Ministres, ha dit que, amb totes les “cauteles”, hi ha dades positives com ara el nombre de pacients que reben l’alta. Malgrat això, ha insistit que venen dies “durs” i ha remarcat que Espanya continua encara en la primera etapa de la pandèmia. La segona, ha dit, arribarà quan s’assoleixi el “pic”, després la de descens i, finalment, la d’eradicació del virus, “quan s’aconsegueixi una vacuna o un tractament efectiu”.

El ministre ha assegurat durant la seva intervenció “sembla que ens estem acostant al pic” però que cal ser prudents. En aquets sentit, ha recordat que la xifra de nous contagis es inferior a la registrada els últims dies i que també hi ha més persones que s’han recuperat de la malaltia. 578 MEUR en compra de materialEl ministre de Sanitat també ha assegurat que el seu executiu ja té tancats contractes per valor de 578 MEUR en adquisicions de material sanitari. Segons Illa, malgrat el context internacional “molt complicat” el govern espanyol intenta “adquirir tot el material necessari”. A més, segons Illa, el Ministeri ja ha repartit més de 7 milions de mascaretes entre les CCAA, i ara cal “mantenir la disciplina i l’exemplaritat en el compliment de les mesures”.