Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

IAG i Air Europa es donen un mes de marge per reprendre la fusió després de trencar negociacions

ACN Madrid.-IAG i Globalia es donen un mes de marge per reprendre la fusió d’Iberia i Air Europa –filials d’IAG i Globalia, respectivament-, després que aquesta setmana trenquessin negociacions. En […]

Agències 16/12/2021

ACN Madrid.-IAG i Globalia es donen un mes de marge per reprendre la fusió d’Iberia i Air Europa –filials d’IAG i Globalia, respectivament-, després que aquesta setmana trenquessin negociacions. En un comunicat remès aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, les dues aerolínies han fet oficial la fi de les converses pel qual Iberia havia acordat pagar 500 milions d’euros per controlar el 100% d’Air Europa. No obstant això, ambdós grups s’han compromès a analitzar “noves alternatives” que s’ajustin a les condicions de mercat actuals i que ofereixin “beneficis similars als accionistes, clients i treballadors”. La data límit per arribar a un nou acord és el 31 de gener de 2022.

Per altra banda, IAG compensarà Globalia amb 75 milions d’euros per no haver arribat a tancar l’operació. D’aquests, 40 milions ja formaven part de l’acord inicial, mentre que 35 milions s’han afegit per reduir el preu d’una compra futura si s’arriba a un nou acord i per evitar qualsevol litigi relacionat amb l’adquisició.El conseller delegat d’IAG, Luis Gallego, veu “molt decebedor” que finalment no s’hagi arribat a un acord, però defensa que la decisió “té sentit a causa de les condicions de mercat, la crisi derivada de la covid-19 i el desig de la companyia de mantenir un enfocament disciplinat pel que fa a l’assignació de capital”. “No obstant això, ens hem compromès a analitzar noves alternatives amb Globalia que podrien generar importants beneficis”, ha afegit.