Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Girona impulsa una campanya per fomentar la convivència veïnal durant el coronavirus

ACN Girona.-L’Ajuntament de Girona ha impulsat aquest dimarts una campanya per fomentar la convivència veïnal després que s’hagin disparat els conflictes dins de les comunitats de veïns des que va […]

Avatar
Agències 31/03/2020

ACN Girona.-L’Ajuntament de Girona ha impulsat aquest dimarts una campanya per fomentar la convivència veïnal després que s’hagin disparat els conflictes dins de les comunitats de veïns des que va començar el confinament. La campanya consta d’un cartell informatiu amb diversos consells per reduir la molèstia entre veïns, com ara escoltar música amb altaveus o utilitzar electrodomèstics durant el dia per no fer fressa en les hores de descans. La Policia Municipal de Girona ja ha fet 96 requeriments per conflictes veïnals durant aquests quinze dies. A més, la policia ha intervingut en 64 casos, mentre que la resta s’han resolt. La majoria de les actuacions han consistit en tasques de mediació entre les parts afectades.

Abaixar el volum de la música, rentar amb més freqüència el animals domèstics i vigilar que no facin soroll, vigilar de no cridar a casa o fer servir els electrodomèstics durant el dia per respectar les hores de descans del veïns són algunes de les recomanacions que fa l’Ajuntament de Girona als seus ciutadans. Es tracta d’una campanya per fomentar la convivència veïnal que ha engegat aquest dimecres el consistori local amb l’objectiu de frenar el nombre de queixes que fan alguns gironins per molèsties dels seus veïns.A més, la campanya demana als ciutadans que abans de trucar a la Policia Municipal intentin dialogar amb els veïns i que utilitzin l’empatia per intentar comprendre les diferents situacions que hi ha a cada llar. L’Ajuntament de Girona ha engegat aquesta campanya després que durant els quinze dies de confinament ja s’han fet 96 requeriments. De tots ells, el cos policial ha hagut d’intervenir en 64 casos en què els agents han intentat mediar entre els veïns afectats.D’aquesta manera, els agents han posat en pràctica les habilitats sobre mediació que fa poc van adquirir en un curs de formació amb l’objectiu de poder resoldre aquest tipus de conflictes, com a part de l’aposta per aconseguir més dels agents de proximitat. Tot i així, la Policia Municipal de Girona ha acabat posat tres denúncies per conflictes que no s’han acabat resolent.L’Ajuntament de Girona ja ha començat a repartir digitalment tríptics i cartells informatius centrats en aquesta campanya de convivència veïnal a diverses associacions del territori, com la Cambra de la Propietat, el Col·legi d’Administradors de Finques de Girona o el Col·legi Oficial d’Agents de la Propietat Immobiliària de Girona. La intenció és que aquestes entitats distribueixin el material entre els seus associats amb l’objectiu que arribi al conjunt de veïns i veïnes de la ciutat.Pel que fa a les sancions per incomplir les instruccions de confinament i sortir al carrer de manera no justificada, en el dia d’ahir es van aixecar entre Policia Municipal i Mossos d’Esquadra 62 actes més. En total, s’ha superat el miler de denúncies, que ara ja en són 1.018 a la ciutat de Girona.