Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Georgieva (FMI): “Està clar que el món ha entrat en una recessió igual de dolenta o pitjor que la de la crisi financera”

ACN Brussel·les.-La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Kristalina Georgieva, ha assegurat que està “clar” que “el món ha entrat en una recessió igual de dolenta o pitjor que […]

Avatar
Agències 27/03/2020

ACN Brussel·les.-La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Kristalina Georgieva, ha assegurat que està “clar” que “el món ha entrat en una recessió igual de dolenta o pitjor que la de la crisi financera global”, tal com ja va advertir dilluns. Després de la reunió de la cúpula de l’organització, Georgieva ha subratllat que preveuen una recessió “bastant profunda” el 2020 a causa de la pandèmia de coronavirus, però també una recuperació per al 2021. “La recuperació el 2021 dependrà de si es pot contenir el virus i si s’evita que els problemes de liquiditat es converteixin en problemes de solvència”, ha advertit la directora gerent de l’FMI, que també preveu una contracció de la producció el 2020 a causa de la pandèmia.

Georgieva ha insistit que cal treballar ara en la “contenció” del virus de manera “agressiva”, cosa que serà “clau” per reduir l’impacte econòmic de la pandèmia. La directora gerent de l’FMI ha instat els governs dels estats a impulsar polítiques fiscals dirigides als sistemes sanitaris, a treballadors, a empreses i sistemes financers.